Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Nieuwe initiatieven

Hier kunt u eventueel recent gestarte initiatiefgroepen vinden. Deze groepen zijn (nog) niet altijd lid van de LVGO, maar verdienen zeker onze aandacht. En ook die van u.

Als u vindt dat ook uw initiatief hier vermeld zou moeten worden kunt u ons via het contactformulier daar opmerkzaam op maken…


Mooi initiatief in GROENLO

Een van onze individuele leden is een initiatief begonnen in Groenlo.

In een groot huis, net buiten het centrum van Groenlo, zijn (onzelfstandige) woon-eenheden gerealiseerd met gemeenschappelijke ruimtes, keukens, badkamers, wasmachine, ed., bedoeld voor een klein woongroepje van alleenstaande senioren/65+ers. Bij het huis hoort een gemeenschappelijke tuin.

Er is plek voor 5 tot 7 mensen, die samen een seniorenwoongroepje gaan vormen, waarbij de LVGO zorg draagt voor advisering en begeleiding.

Het gaat om huur, waarbij de huurprijs per persoon zeker niet hoog zal zijn (denk aan zoiets als 300,- euro incl. energie).

Een initiatief dat door de LVGO wordt toegejuicht. Hoe meer gemeenschappelijke woonmogelijkheden voor senioren hoe beter, en ook: hoe meer variatie hoe beter.

Een idee dat navolging verdient!

Wie meer wil weten over het project in Groenlo kan rechtstreeks contact opnemen met de eigenaresse.