De LVGO beschikt over veel kennis die we graag met je delen. Een team van expert-vrijwilligers staat voor je klaar.
Wie kiest voor gemeenschappelijk wonen kiest voor betrokkenheid met de andere bewoners: Een pannetje soep, dat kan altijd. Maar waar eindigt burenhulp en begint mantelzorg? Wat zijn de verwachtingen over en weer, zeker als de groep een paar jaar draait en bewoners ouder worden? De LVGO biedt een workshop aan om te helpen op dit punt heldere afspraken te maken.
Inhoud workshop
Aan de hand van een vragenlijst worden gevoelens en verwachtingen verwoord. Het gaat er hierbij niet om te bedenken wat sociaal wenselijk zou zijn, maar echt om de vraag wat je zelf wilt geven en krijgen. Vervolgens wordt hier in groepjes over gesproken om verwachtingen over en weer helder te krijgen. De uitwerking ligt verder bij de woongemeenschap. De workshopleiders kunnen desgewenst meedenken in welke organisaties daarin nog behulpzaam kunnen zijn. Bijvoorbeeld de thuiszorg, Zonnebloem of kerkgemeenschap.
Over de workshopleiders
– Thea Wiegers: zij is opgeleid tot sociaal pedagoge en heeft gewerkt bij de PCOB (Protestants Christelijke Ouderenbond).
– Marike Candel: zij onderwees aan zowel voortgezet onderwijsleerlingen als volwassenen.
‘We merken dat binnen de woongemeenschap de onderlinge verwachtingen soms hoog zijn, maar dat eigenlijk nooit besproken is of die verwachtingen wel kloppen. Let wel, het bieden van mantelzorg is niet de verantwoordelijkheid van medebewoners.
Workshop Van burenhulp tot mantelzorg
Voor wie? alle woongemeenschappen lid van de LVGO
Kosten? € 35,- (per 1 juli 2024 € 40,-) incl. reiskosten, betaling na facturering penningmeester LVGO
Informatie en aanmelding:
– Thea Wiegers-Köhler, thea.wiegers@gmail.com 06 23239291
– Marike Candel, marikecandel@gmail.com 06 16744589
Lees hier het volledige interview met de workshopleiders.
Regelmatig organiseert de LVGO themamiddagen rond zorg binnen de woongemeenschap. Check daarom regelmatig de LVGO-agenda.
Beeld: Pixabay / Woongemeenschap Vriendenerf