LVGO blogSubscribe Now

Hoogeveen loopt warm voor gemeenschappelijk wonen

19 oktober 2019


Ze hadden de foyer van schouwburg De Tamboer daarvoor afgehuurd en dat was maar goed ook: Met zo’n 200 bezoekers was de foyer bomvol. En dat waren nog maar de mensen uit het directe netwerk van initiatiefgroep Wonen-Plus Hoogeveen, die deze informatiebijeenkomst over gemeenschappelijk wonen organiseerde. Je mag aannemen dat de werkelijke belangstelling binnen Hoogeveen nog veel groter is.

Breed draagvlak

Aan de door de initiatiefgroep uitgezette enquête werd massaal deelgenomen. Conclusie: Het is zonneklaar dat er in Hoogeveen breed draagvlak is voor woongroepen van senioren. Van groot belang hierin is dat ook de gemeente Hoogeveen enthousiast is.

Presentatie LVGO

In zijn presentatie lichtte LVGO-bestuurslid Gerard Broeksteeg toe wat gemeenschappelijk wonen nou eigenlijk is, waarom het een goed idee is en wat er bij het opstarten en onderhouden van een woongroep allemaal komt kijken.

Geschikte locatie knelpunt

Het zou zomaar kunnen dat Hoogeveen op korte termijn meerdere woongroepen kent. Het enthousiasme is groot, de vaart zit erin en de belangstelling is massaal. Voorwaarde is wel dat er geschikte terreinen of gebouwen beschikbaar komen. Dat is nu nog een knelpunt. Maar de wil is er, bij vele betrokken instanties en personen. En dat terwijl de initiatiefgroep nog geen half jaar geleden is begonnen!

In de lokale media veel aandacht voor dit initiatief. De Hoogeveense Courant ruimde er zelfs op haar voorpagina ruimte voor in.

Ook belangstelling voor een presentatie vanuit de LVGO over de weg naar een woongroep of andere vormen van informeren en/of begeleiding? Neem dan contact op met het secretariaat van de LVGO

Speak Your Mind

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.