Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Initiatiefgroepen

Vitalius

Het initiatief is opgezet als een Coöperatieve Vereniging U.A. (uitsluiting van aansprakelijkheid). Bestuur en leden bepalen samen de koers en de Algemene Ledenvergadering is het hoogste orgaan. De coöperatie is uiteindelijk eigenaar van het gebouw en de grond. Vitalius regelt hiervoor alle vereisten voor aankoop en financiering inclusief de verbouwing tot appartementen.

De bewoners van de appartementen huren van de eigen coöperatie waarbij geldt dat alleen leden bevoegd zijn een huurovereenkomst aan te gaan. Deze structuur geeft volledige inspraak.

We willen een project vormgeven, gericht op Wonen Werken en Zorgen voor een groep actieve ouderen vanaf 50 jaar, uit Ede en omgeving om door onderlinge betrokkenheid zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

bergansius kazerne_web

De P.L. Bergansiuskazerne in Ede

Om dit mogelijk te maken willen wij één van de monumentale gebouwen op het voormalige kazerneterrein Maurits Noord, transformeren naar levensloopbestendige appartementen. Maurits Noord is een geaccidenteerd terrein, met alle kwaliteiten om een schitterend woongebied te worden: hoogteverschillen, een parkachtige omgeving en het mooie bos van de Sysselt vlak om de hoek. Vitalius heeft het oog laten vallen op een gebouw op één van de mooiste plekken van dit terrein, de P.L. Bergansiuskazerne. Contactgegevens en uitgangspunten van de vereniging vindt u op hun website.

Open dag op 26 mei

Vitalius, een coöperatieve vereniging die appartementen gaat realiseren in de Bergansiuskazerne, organiseert zaterdag 26 mei een Open Dag van 10.00-13.00 uur.

Vitalius is een bijzonder project in Ede. Een groep enthousiaste en betrokken mensen van vijftig jaar en ouder is hier bezig een omgeving te realiseren om zo plezierig, gezond en lang mogelijk te wonen, werken en zorgen. En dat willen de bewoners zo veel mogelijk zelf organiseren. Daarom richt Vitalius zich op actieve ouderen.

Duurzaam
Tijdens deze Open Dag maakt u kennis met Vitalius, krijgt u uitleg over het concept ‘Wonen, Werken en Zorgen’ en maakt u kennis met het gebouw waarin alles gaat gebeuren. De architecten vertellen over hoe dat gebouw en de appartementen eruit gaan zien, wat de planning is en hoe we het gebouw zo duurzaam mogelijk kunnen maken. Ook de grootte van de zeer verschillende appartementen en de huurprijzen daarvan komen aan bod.

Heeft u belangstelling? U bent zaterdag 26 mei van harte welkom in Bergansius, Nieuwe Kazernelaan 2 (naast de Heidebrouwerij) van 10.00 – 13.00 uur.
Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen en wanneer u geïnteresseerd bent in het project, dan kunt u zich inschrijven als belangstellende.
Meer informatie over Vitalius: www.vitalius.nl.


Woongemeenschap Het Stijn, in Deurne

Initiatiefgroep Het Stijn

Er zijn nog levensloopbestendige appartementen beschikbaar zijn in de Woongemeenschap Het Stijn te Deurne.

Mooie, lichte en duurzame nieuwbouw waar nog enkele appartementen te koop zijn van verschillende grootte. In het project is een gemeenschappelijke serre, klusruimte, fietsenberging en logeerruimte opgenomen. De woningen zijn gesitueerd rondom een grote gemeenschappelijke binnentuin.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de site www.hetstijn.nl


Woongemeenschap De Mijlpaal in Nuenen

Wij willen een project realiseren met meerdere koopappartementen rondom een gezamenlijke tuin met één of meer gemeenschappelijke ruimtes. Dit alles met behoud van volledige privacy én met goed nabuurschap. Alle woningen worden duurzaam en levensloop-bestendig gebouwd in de vorm van een CPO-project (collectief particulier opdrachtgeverschap).

We zijn op zoek naar vitale vijftig plussers die op een bepaalde manier in het leven staan: een oprechte interesse in anderen en zo nu en dan een helpende hand toe willen steken. Verder moet je niet altijd alles langs een lijntje willen leggen, want niet iedereen zal op dezelfde manier bijdragen als jijzelf. Voor de continuïteit van een woongroep is leeftijdsopbouw belangrijk. Tachtig plussers zijn net zo welkom als vijftig plussers zolang er maar een gezonde balans is.

Voor meer informatie: zie de website www.woongroepdemijlpaal.nl


Woongroep Abshof in Munstergeleen

Wij zijn bezig met de opstart van een CPO in Munstergeleen. Dit valt onder de gemeente Sittard Geleen.

In 2018 starten wij met de bouw van een kleinschalig project, bestaande uit 7 duurzaam gebouwde levensloopbestendige huizen in carrevorm inclusief twee gemeenschappelijke ruimten. Ons doel is om hier samen oud te worden. We zijn nu vijftigers met een ambitie. Een gemeenschap creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Belangrijk voor ons: duurzaam bouwen, respect voor privacy, betrokken het leven delen en een gemeenschappelijke levensloopbestendige ecologische tuin. Wij zoeken nieuwe bewoners leeftijd circa 50 – 65. Kosten circa 300.000 euro.

Zie ook de facebookpagina op: https://www.facebook.com/AbshofMunstergeleen

Interesse? Mail naar Rianvandesande@kpnmail.nl


WoonGroepWeesp: Wonen anno nu en straks voor culturele 50+ ers

Wij houden van Weesp en van cultuur en dat willen we graag blijven doen, ook als we straks minder mobiel worden. We zijn een woongroep met min of meer gelijkgestemden, bij de tijd, milieubewust, gesteld op privacy maar ook op gezelschap, met volop zin in het ontdekken van nieuwe dingen en het aangaan van nieuwe contacten.

Doel is een seniorenappartementencomplex te doen realiseren waar we kunnen wonen tegen een betaalbare huur. En graag aan de rand van het centrum, zodat we onze boodschappen lopend kunnen doen en ook te voet gebruik kunnen blijven maken van de culturele voorzieningen van Weesp. In onze nieuwe woonomgeving willen we een aantal functies delen, zoals een atelier, een hobbyruimte, een eetkeuken voor grotere gezelschappen, een moestuin, de wasmachine.

Het enthousiasme voor de woongroep is zo groot dat er op dit moment een stop is voor inschrijving. Maar volg ons op onze website: www.woongroepweesp.nl.


Initiatiefgroep Spes Bona

“Samen zorgen voor duurzame zelfstandigheid”

We zijn een pas opgerichte vereniging in Leerdam die zich inzet om een woongroep voor senioren te ontwikkelen.
We hebben nog geen gebouw of grond en weten nog niet of het huur of koop woningen gaan worden.

Zie ook: https://www.lvgo.nl/woongroep/spes-bona/

Zie ook de Spes Bona poster