Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Wachtlijst

Hieronder een overzicht van woongroepen met mogelijkheid tot aanmelden, dan wel plaatsing op een wachtlijst. Ook een oproep plaatsen? Mail: secretaris@lvgo.nl


Woongroep Lugtensteyn, Bilthoven

Woongroep Lugtensteyn is een gemeenschap van gezellige 55+-ers. We willen graag betrokken zijn bij elkaar en geven elkaar, waar nodig, praktische steun of hulp. Dit is niet structureel of professioneel, maar wij vinden samen zijn en gelijkwaardigheid heel belangrijk, met behoud van ieders zelfstandigheid en privacy. Eigenlijk vormen we samen een ouderwets ‘buurtje’.

Zin om ook in in ons buurtje te wonen? Klik hier voor meer informatie over onze woongroep.

3 januari 2020

Vereniging Woongroep Surplus, Zeist

Voor serieuze belangstellenden is er, na een kennismakingstraject, de mogelijkheid om op een wachtlijst geplaatst te worden. De appartementen variëren in grootte van ong. 70 – 170 m2. en beschikken alle over een buitenruimte van 20 m2 of meer. Er is bij het gebouw voldoende parkeergelegenheid. Er is een ruime fietsenstalling en er zijn interne en externe bergingen.

Filosofie
De woongroep richt zich op “goed nabuurschap”: elkaar inspireren en plannen maken (zonder groepsdwang); faciliteiten delen (atelier, ontmoetingsruimte, tuin…); elkaar bijstaan bij tegenslag of ziekte (zonder de verwachting van mantelzorg). Alles er op gericht om zo lang en vitaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen.
De omvang van het project (22 appartementen) is niet te groot (geen anonimiteit) en niet te klein (we hoeven niet allemaal elkaars “beste vrienden” te zijn).

Nadere informatie
Zie www.zeisterwerf.nl. Voor vragen: info@zeisterwerf.nl

10 november 2019

Woongroep Wilhelmina, Amsterdam

Wij hebben ruimte op onze wachtlijst voor nieuwe belangstellenden! Wij zijn een woongroep voor alleenwonende 50 plussers. De woongroep bestaat op dit moment uit 14 leden, 11 vrouwen en 3 mannen, in leeftijd variërend van ongeveer 58 tot 93 jaar. Onze groep woont sinds mei 1993 in een nieuwbouw seniorencomplex in de Helmersbuurt, bij het WG-terrein, beheerd door Stadgenoot. Wij huren hiervan 15 zelfstandige appartementen, waarvan 1 voor gemeenschappelijk gebruik. Alle woningen zijn sociale huurwoningen. Het inkomen dient daarmee in overeenstemming te zijn.

Wat is ons uitgangspunt?
Onze wens is om een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, waarin de leden zelfstandig wonen en door middel van goed nabuurschap en gedeelde interesses de groep inspireren en levendig houden. Spreiding van taken en verantwoordelijkheden over de dagelijkse gang van zaken geeft inhoud aan de groepssamenhang. We bieden elkaar wel burenhulp, maar geen mantelzorg.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Als u belangstelling heeft kunt u ons een mail sturen: woongroepwilhelmina@gmail.com. U ontvangt dan een contactformulier met vragen omtrent uw persoonlijke motivatie, wensen en achtergrond. Op gezette tijden bekijken wij deze formulieren en nodigen we mensen uit voor oriënterende gesprekken. Bij een vrijgekomen appartement kiest de woongroep de meest passende kandidaat.

10 november 2019

Woongroep Ouderen Buitenveldert, Amsterdam

De Woongroep Ouderen Buitenveldert werd opgericht in 1992 door een groep toen nog verspreid wonende enthousiastelingen uit dit Amsterdamse stadsdeel. Zij hadden een vooruitziende blik, zagen de voordelen van het op latere leeftijd wonen in een groep en beraamden plannen om hun ideeën te verwezenlijken. Ze kregen het voor elkaar dat een deel van het door architect Thijs Asselbergs ontworpen en in 2000 opgeleverde fraaie groen-glazen appartementencomplex aan de Van Heenvlietlaan werd bestemd voor groepsbewoning: 22 ruime, zelfstandige wooneenheden, geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten.

Oude en nieuwe bewoners

Sinds de begintijd zijn er de onvermijdelijke veranderingen opgetreden in het bewonersbestand, maar het woongroepidee heeft stand gehouden. De appartementen, die beheerd worden door woningbouwcorporatie De Key, zijn ruim en goed onderhouden en wanneer er een leeg komt te staan, kan de groep via het coöptatierecht zelf een geschikte nieuwe bewoner kiezen.

Wat heeft de WOB te bieden?

Een vertrouwde, veilige woonomgeving, en medebewoners die bereid zijn om wat voor elkaar te doen als het nodig is, zoals medicijnen halen of een boodschap doen bij ziekte, voor de planten of de poes zorgen bij afwezigheid, iets leuks afspreken… Kortom: de kleine dingen die goede buren voor en met elkaar doen, maar geen intensieve bemoeienissen of mantelzorg.

Daarnaast zijn er gemeenschappelijke activiteiten: om de veertien dagen Happy Hour in de gemeenschappelijke ruimte, ook om de veertien dagen vertoning van een film, gezamenlijke maaltijden als er iemand zin heeft om te koken voor de groep (ca acht keer per jaar), Kerst- en Nieuwjaarsborrel. Deelname is niet verplicht, wel gezellig.

Buitenveldert

…is een groene wijk die in vergelijking met centrum en overige stadswijken nog relatief rustig is. In de directe omgeving liggen parken, het Amsterdamse Bos, winkelcentrum Gelderlandplein, de Zuidast en twee NS-stations. Met de fiets of met de Noord-Zuidlijn is het centrum snel en goed bereikbaar.

Belangstelling gekregen?

Onze appartementen vallen in de sociale sector en hebben het seniorenlabel (55-plus). We zijn op zoek naar kandidaten voor op onze wachtlijst, zodat we bij het vrijkomen van een flat snel een nieuwe medebewoner kunnen vinden. Inschrijven kan vanaf 55 tot 70 jaar. En voor bewoning komen alleen degenen met een jaarinkomen onder de huurgrens (€ 38.035 in 2019) in aanmerking. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar onze secretaris, Dieuwertje Wilton dieuwertjewilton@kpnmail.nl met daarin kort toegelicht wie je bent en waarom je graag in een/onze woongroep wil wonen.

11 oktober 2019

Woongemeenschap “De Singel” Gouda

De woongroep is gelegen op circa 15 minuten lopen van het historisch centrum en het centraal station van Gouda. Het appartementencomplex dateert van april 2003 en staat open voor alle categorieën in de maatschappij, ongeacht ras, levensbeschouwing of politieke overtuiging. Zoals eerder opgemerkt telt het gebouw 18 appartementen, die zich deels op de begane grond (met tuintje) en deels op de eerste en tweede verdieping (lift aanwezig) bevinden. Op de eerste verdieping beschikken wij over een mooi buitenterras met meubilair en partytent. Alle appartementen beschikken over een bergruimte op de begane vloer.

Alle woningen vallen onder de regeling voor sociale huren. Dat houdt in, dat de verhuurder alleen nieuwe bewoners toelaat die voldoen aan bepaalde regels. Boven een bepaald inkomen komt men niet in aanmerking.

Sinds 1 mei 2019 bestaat de Woongroep uit 20 bewoners te weten 1 man 13 vrouwen en 3 echtparen.
Er is sprake van een evenwichtige leeftijdsopbouw, hoewel de groep ernaar streeft vooral jongere leden te werven teneinde de gemiddelde leeftijd laag te houden.
De minimum- en maximumleeftijd voor toewijzing van een woning bedraagt respectievelijk 50 en 70 jaar.Na een toelatingsprocedure kunt u aspirant-lid worden van de woongroep (wachtlijst). U bent dan welkom om deel te nemen aan diverse activiteiten van de woongroep.

Voelt u zich aangetrokken of bent u op zoek naar meer informatie, stuur een e-mail naar woongroepsingel@hotmail.comen er wordt contact met u opgenomen. Ook kunt u op deze website (LVGO) onder woongroepen Gouda ons vinden. Hier is wat meer informatie vermeld.


Woongemeenschap Lugtensteyn in Bilthoven

SSW Woongroep Lugtensteyn Bilthoven

Woongroep Lugtensteyn is een woongemeenschap van 55-plussers; de leeftijden variëren van 62 tot 94 jaar. Ons gebouw dateert uit 2000 en omvat 28 zelfstandige appartementen – eigen huisnummer en voordeur – de meeste met drie kamers (75 m2  oppervlak met aparte berging elders in het gebouw). Sommige woningen zijn iets groter en hebben een extra kamer (85 m2).

Er is een wachtlijst. Die is momenteel aan de korte kant, mede door de komst van een nieuw wooncomplex voor ouderen in Bilthoven. Ben je tussen 50 en 70 jaar en heb je belangstelling voor deze manier van samen wonen neem dan contact op metmw. Trude de Haan, tel. 030-2901678, email gh.de.haan@hotmail.com. Na een toelatingsprocedure kunt u aspirant-lid worden van de woongroep (wachtlijst). U bent dan welkom om deel te nemen aan diverse activiteiten van de woongroep.

Alle woningen in Lugtensteyn vallen onder de regeling voor sociale huren. Dat houdt in, dat de verhuurder alleen nieuwe bewoners toelaat die voldoen aan bepaalde regels. Boven een bepaald inkomen komt men niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.

Lugtensteyn heeft een centrale ligging binnen De Bilt en Bilthoven. Er is goed openbaar vervoer, met een frequente busdienst richting Utrechtse binnenstad en Centraal Station en station Bilthoven, op loopafstand is er een bescheiden winkelcentrum en elke vrijdag een weekmarkt, en bovendien een openbare bibliotheek. De huisartsenpraktijk “Orionlaan” is gevestigd in een vleugel van het gebouw.

De sfeer in de woongemeenschap wordt bepaald door “leven en laten leven”. Elke ochtendwordt erkoffie geschonken door een van de bewoners. Iedereen is welkom op het koffie-uur, maar er is geen verplichting. Klussen in het gebouw worden vrijwillig gedaan, bijvoorbeeldklein onderhoud van de tuin en terras. Af en toe wordt er iets leuks georganiseerd. Van de bewonerswordtverwacht dat ze – vijf maal per jaar – deelnemen aan de bewonersvergadering. Dan worden besluiten genomen en afspraken gemaakt die voor iedereen bindend zijn.

Voor meer informatie kijk op onze website https://www.lugtensteyn.nl/.


Woongemeenschap Hof Popkensburg in Sint Laurens (bij Middelburg)

Op Hof Popkensburg hebben wij 16 huurwoningen, 9 eenpersoons- en 7 tweepersoonswoningen.
Er is weer plaats op de wachtlijst voor de tweepersoonswoningen. Alle woningen komen in aanmerking voor huurtoeslag. De inkomensgrens van €34.085 (Europese regels) geldt niet, omdat de verhuurder geen wooncorporatie is.
Hebben u en uw partner belangstelling en bent u tussen de 55 en 69 jaar, dan nodigen wij u uit om onze website te bezoeken: www.hofpopkensburg.nl
U kunt contact met ons opnemen via de website, telefoon: 06-20575511 of email: prhofpopkensburg@gmail.com

Woongemeenschap Nieuw-Amer in Amersfoort

Bent u op zoek naar een mooi en ruim hoekappartement in een rustige buurt met alle nodige voorzieningen nabij? Dan heten wij u van harte welkom op Parnaskruid 85 in Amersfoort! Hier is een combinatie van licht en ruimte gecreëerd, waar u al snel een fijne thuiskomst vindt. Een ruime woonkamer, recentelijk vernieuwde keuken, twee grote slaapkamers, nette badkamer, praktische inpandige berging én groene tuin op het zuidwesten maken dit een solide appartement voor jarenlang woongenot. Zeker voor hen met het oog op de toekomst is dit een aangename plek dankzij de gelijkvloerse woning en de ligging op de begane grond.
Is uw interesse gewekt? Neem dan gauw contact op met onze makelaars voor een bezichtiging.

Woongroep Hillegersberg-Schiebroek

Zoekt actieve 50+ plussers voor de wachtlijst.

Ons woongebouw de Grindhorst heeft 27 koopappartementen, waaronder 2 penthouses en 32 huurappartementen.

Adres:
Visvreugdstraat 15
3054 VK Rotterdam
Meer info via website: http://www.woongroephillegersberg.nl

Contact via email: wgrp.hillegersberg@icloud.com


Woongroep voor Ouderen Oude Schans (WOOS).     Bewoner(s) gezocht voor huurwoning in hartje Amsterdam.

Onze woongroep ligt nét even buiten het rumoer van de Nieuwmarkt, aan de brede Oude Schans.

Wij zijn:9 vrouwen en 4 mannen. Leeftijd tussen 63 en 89 jaar.

We delen ons plezier om samen te wonen en er gezamenlijk iets van te maken.

Eénmaal per maand koken we om beurten en éénmaal per maand bespreken we de dagelijkse gang van zaken in onze huishoudelijke vergadering.

Wij bieden: 2- kamer woningen van 45m2; sociale huur; een lift; groot balkon voor alle bewoners op het zuiden; grote tuin; fietsenstalling; wasruimte; 2 logeerkamers en de hele dag volop zon in ál onze huizen.

Wij zoeken: mannen en vrouwen vanaf 50 jaar die in principe bereid zijn om bij ons te komen wonen mocht er een woning vrij komen en zich, naast hun privé leven, willen inzetten voor onze groep.

Voor meer informatie en aanmelding voor een kennismakingsgesprek kunt u bellen met

Margreet Zickhardt, telefoon: 06- 40777779 of Marijke Klaassen, telefoon: 020- 6274 062


Appartement vrij in woongroep De Parelhoenders in Amsterdam

De huur is € 725, sociale huurwoning, net onder de huurgrens, inclusief service kosten.  De woning komt vrij op 1 juni 2018.

De Parelhoenders is een gezellige woongroep voor 50-plussers in Amsterdam Nieuw-West, waar betrokkenheid en respect voor privacy centraal staan. Onze groep bestaat 26 jaar en ons gebouw is speciaal voor de woongroep gebouwd. De bewoners (5 mannen en 15 vrouwen) variëren in leeftijd tussen de 50 en 90 jaar.

Het gebouw van Woongroep de Parelhoenders bestaat uit een vrijstaand appartementen-complex van twintig woningen en staat op een centrale plaats, direct aan een haventje, openbaar vervoer (tram en bus), een elektrische voertuigen oplaadpunt, een marktplein en een winkelcentrum. Ons gebouw ligt aan het Gerbrandypark en op loop/fiets afstand van de Sloterplas. Het is een levendige buurt met bewoners uit alle windstreken.

Er zijn regelmatig gezamenlijke activiteiten op het gebied van cultuur & natuur, af en toe gezamenlijk eten en gezamenlijke deelname buurtactiviteiten. Deelname is altijd op vrijwillige basis.

Op dit moment krijgen wij een 2-kamerappartement vrij (48m2) voor geïnteresseerden. Het betreft een sociale huur-woning. Dit betekent dat je alleen in aanmerking kan komen voor deze woning als je een bruto jaarinkomen (IB60-formulier belastingdienst) hebt dat tussen de euro 22.401 en 36.698 ligt.
De huurprijs van het vrijkomende appartement ligt inclusief servicekosten (exclusief verwarming en elektriciteit) rond de 725 euro per maand.

Wij zoeken hiervoor sociale mensen met brede interesses, liefst onder de 65 jaar, die een goede buur willen zijn.
Heb je belangstelling voor deze woning, ben je per direct beschikbaar, ben je 50 plusser en val je binnen de genoemde inkomensgrenzen?
Schrijf ons dan een email (info@parelhoenders.com) waarin je een beeld schetst van jezelf en je persoonlijke motivatie om in een woongroep te willen wonen.


Woongroep Harmonie in Warnsveld zoekt
belangstellenden voor de wachtlijst.

In het buitengebied van Warnsveld (Gemeente Zutphen) staat op het landgoed “’t Waliën” een villa die door maximaal 9 personen bewoond kan worden.

Het huis is eigendom van Natuurmonumenten en wordt verhuurd aan de vereniging  ”De Harmonie”. De vereniging bestaat al vanaf 1984. De villa, een rijksmonument, is zowel binnen als buiten nog in originele staat en niet verbouwd tot appartementen.

Ieder persoon heeft recht op één kamer.  Er zijn een groot aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals 2 keukens, eetkamer, salon, serre, bibliotheek, 3 logeerkamers, paardenstal, koetshuis, moestuin enz.  De verschillende ruimtes zowel binnen als buiten nodigen uit tot allerlei inspirerende activiteiten zoals schilderen, beeldhouwen, klussen en tuinieren.

We zoeken personen vanaf ca. 55 jaar.
Onze kernwoorden zijn: Persoonlijke vrijheid, gelijkwaardigheid en omgang als goede buur.

Enkele dagen per week ontmoeten we elkaar bij het avondeten en wisselen onze ervaringen van de dag uit.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Guido Pietersma 0623675727, e-mail: guidopietersma@gmail.com of Lia van Hiele 0633777325


Woongroep Hestia Haren

Het project van de bewonersvereniging Hestia Haren  is voltooid!
De 3 koopappartementen en 18 sociale huurappartementen zijn allen bewoond met ingang van begin 2017. Nu zoeken wij mensen die mogelijk in de toekomst in Hestia Haren willen komen wonen, mocht er weer ruimte komen. Wij willen graag contact met hen, zodat zij na een kennismakingsgesprek aspirant lid kunnen worden en op onze wachtlijst geplaatst kunnen worden.

Niet alleen de unieke locatie in een groene omgeving vlakbij alle belangrijke voorzieningen, zoals winkels, openbaar vervoer en gezondheidszorgfaciliteiten, maar ook de aanwezigheid van een eigen ontmoetingsruimte en de levensloopbestendige bouw maken ons project voor 50-plussers  geschikt voor het woongroep gebeuren. Op onze website kunt u alle informatie vinden, inclusief foto’s.

De leden van Hestia Haren hebben gekozen voor een vorm van samenwonen waarbij men ervoor kiest om het oude begrip van ‘nabuurschap’ opnieuw inhoud en vorm te geven.

Belangstelling? Meld u zich dan aan als aspirant lid op telefoonnummer 050 5346008 of via het contactformulier op de website van de woongroep.

Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarin u uitgebreid wordt geïnformeerd over het wonen in Hestia en over de voorwaarden die verbonden zijn aan het lidmaatschap van onze bewonersvereniging. Belangstellenden die in de toekomst een woning binnen onze woongemeenschap zouden willen betrekken kunnen zich daarna als kandidaat bewoner aanmelden voor onze reservelijst. Zij zullen dan betrokken worden in de activiteiten die binnen onze woongroep georganiseerd worden.


Woongroep “Weiershaar” in Assen

weiershaarOp zoek naar wachtlijst-kandidaten.

Assen, provinciehoofdstad van Drenthe, waar hard aan de toekomst wordt gebouwd en vaarten en kanalen weer bevaarbaar worden gemaakt.

Een compact centrum met een nieuwe schouwburg en bibliotheek, een modern station in aanbouw waardoor 4-6 keer per uur een snelle treinverbinding ontstaat met Groningen en het westen van het land.

Mooie natuurgebieden rondom de stad, bos, beekdalen en heidevelden.

Aan de rand van het centrum in een rustige straat het 100 jaar oude gebouw ‘Weiershaar’, ooit gebouwd als belastingkantoor, nu verdeeld in 14 appartementen in gebruik door een 50+ woongroep.

Een ruime tuin rondom het gebouw geeft bewoners met groene vingers de kans er iets moois van te maken.

Hennie Penthum, tel. 06 27477285 of e-mail henniepenthum@gmail.com


Woongroep Centro Vida in Amersfoort-Vathorst

woongroep-centro-vida-1Op zoek naar een woongroep en bent u of uw eventuele partner tussen de 55 en 70 jaar?

Lees dan zeker even verder, want dan zou deze woongroep wel eens een goede keuze kunnen zijn.
Wij worden nog wel eens benaderd door mensen, die op zoek zijn naar een woning voor hun “bejaarde” ouders. Laten we daar helder en duidelijk over zijn: in deze woongroep zijn de basisvoorwaarden: zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We zijn dus geen mantelzorgers, maar het omzien naar en interesse in elkaar staan hoog in het vaandel van deze woongroep.

Het appartementencomplex omvat 19 huurappartementen met balkon of tuin. En we hebben een gemeenschappelijke ruimte met een grote tuin. Het ondernemen van activiteiten, zoals bridge, klaverjassen, filmavonden en dagjes uit (van 1 tot meerdere), het vieren van feestdagen en het samen koffiedrinken en borrelen zijn mede voorwaarden voor een gezond groepsproces.
Verder liggen voorzieningen, zoals winkelcentrum, bibliotheek, bushalte, gezondheidscentrum en het station op loopafstand.

Nog steeds enthousiast en ligt het inkomen niet boven de grens van € 39.874,00 op jaarbasis (voor zowel alleenstaanden als tweepersoonshuishoudens, maar wel boven de € 22.100,00 voor alleenstaanden en € 30.000,00 voor tweepersoonshuishoudens)? Neem dan contact op met Riana van Roy, telefoon 0332534690 of Henk Kennedy, telefoon 0334561123. Zij kunnen u nog meer vertellen over de woongroep en kunnen u uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, zodat u de mensen van de woongroep leert kennen en de woongroep u leert kennen!


Woongroep de Wijnrank te Amstelveen

dewijnrank

Wij zijn altijd op zoek naar belangstellenden tussen de 55 en 70 jaar.

De groep beschikt over 16 appartementen op de 3e en 4e etage van een mooie terrasflat in Amstelveen. De woningen vallen in de sociale huursector.

We hebben een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar iedere ochtend koffie kan worden gedronken en op zaterdagmiddag geborreld. Ook wordt er een paar keer per jaar gezamenlijk gegeten. Er is zelfstandigheid met betrokkenheid naar elkaar; er is een logeerkamer en een wasserette.

De omgeving heeft veel groen en op loopafstand vindt u twee winkelcentra, de Amstel, het Stadshart en openbaar vervoer naar station Amsterdam Zuid, het Museumplein en het Leidseplein.

Meer informatie vindt u in de pdf over Wijnrank inschrijven kennismaken 2019 die u hier kunt aanklikken.

De introductiecommissie:
Christel Bieshaar, 020 822 1613
Irene Repko, 020 441 0339
Ida van Schoonhoven, 020 643 6546


Woongroep Akelei Den Haag

AkeleiWG Akelei

Onze woongroep voor 50 plussers is dringend op zoek naar geïnteresseerde reservekandidaten.

De woongroep bestaat uit 17 appartementen, 1 tweekamer en 16 drie kamerappartementen. De oppervlakte bedraagt gemiddeld 65 vierkante meter. De eerste etage beschikt over een groot terras. Er is een tuin met  twee jeu de boules banen. Op de begane grond is een huisartsenpraktijk, apotheek en een prikpost gevestigd. Onder de woningen ligt een parkeergarage.

Wekelijks is er een koffieochtend en éénmaal in de 3 weken Happy Hour. Door spontane acties als etentjes rond de feestdagen, bridgen, filmavond, jeu de boules, barbecue, stamppottenavond maken we het met elkaar gezellig. Iedere bewoner kan met zijn/haar inbreng komen.

Wonen binnen een woongroep vraagt om sociaal gedrag en werken aan saamhorigheid. Deelname aan alle activiteiten is niet verplicht maar er wordt wel verwacht dat men zijn steentje bijdraagt.

Om voor een woning in aanmerking te komen moet het inkomen voor 1 persoon minimaal € 22.200 bedragen en voor 2 personen € 30.175. Het maximum bedraagt in beide gevallen € 36.165. Verder gelden de (wettelijke) regels voor passend toewijzen, de genoemde inkomensgrenzen worden regelmatig aangepast, waardoor ook de inkomensgrenzen kunnen veranderen. De betreffende woningcorporaties kunnen u daar uitgebreid over informeren.

Om ook in de toekomst de groep in stand te kunnen houden moeten wij ook rekening houden met de leeftijdsopbouw. Daarom wordt op dit moment de voorkeur gegeven aan kandidaten tot 70 jaar.

Contactpersoon: mw. M.J.P. van der Horst, telefoon 0703970629, of stuur een email.


tRoerom_web

Woongroep ’t Roer Om

Voor onze woongroep in Hengelo zoeken we belangstellenden van 55 jaar en ouder voor de wachtlijst. Het complex in de wijk Slangenbeek omvat 26 huurwoningen rond een prachtige binnentuin met vijver en terrassen. Het onderhoud van de tuin doen we deels zelf en wordt deels door een hovenier gedaan.

De woningen hebben binnen een oppervlakte van ca. 75 m², drie kamers, een keuken en een binnenberging. De huur bedraagt rond € 532 per maand, inclusief servicekosten. De socio-ruimte ’t Trefpunt, een werkplaats en een eigen berging voor fietsen maken het complex compleet.

In ’t Trefpunt drinken we elke dinsdagochtend koffie en thee met elkaar en houden we andere activiteiten. Zelfstandigheid, maar ook rekening houden met door de groep gemaakte afspraken, vinden we belangrijk. Winkelcentrum Slangenbeek ligt op loopafstand en met een HOV-buslijn kunt u vier maal per uur naar het centrum.

Bent u geînteresseerd, neem dan contact met ons op, wie weet waar dat toe leidt. Twente heeft veel te bieden.

Secretariaat: Levantstraat 102, 7559 CM Hengelo.
Harry Nauta, telefoon: 0742777485.

Introductie vertegenwoordiger:
Wil Zwarteveen, telefoon 074-8509661 / 06 36150389,

Woongroep De Oostvaarders,
Amsterdam Oost
foto_Oostvaarders

Woongroep de Oostvaarders is een woonvereniging voor mensen van 55 jaar en ouder. Er zijn 8 appartementen ( ong. 70-75 m2) plus een gemeenschappelijke ruimte op de vierde verdieping van een mooi flatgebouw, centraal gelegen in Amsterdam Oost ( nabij Muiderpoortstation en het nieuwe winkelcentrum Oostpoort)

Ons uitgangspunt: goede buren voor elkaar willen zijn met aandacht voor- en betrokkenheid op elkaar.

Informatie : lzwart2@xs4all.nl


Woongroep Olivier van Noort, Gouda

Een woongroep waarvan de leden met alle tevredenheid wonen in een mooi complex.

Nu kunnen we wel zeggen, “we hebben het getroffen met elkaar”, we zijn nu toch ook op zoek naar nieuwe kandidaten voor direct en de wachtlijst.

Wonen in de Olivier van Noort

Als u de diverse artikelen op onze website leest heeft u een aardig beeld van wat het wonen bij de woongroep Olivier van Noort inhoudt. De bewoners wonen zelfstandig achter een eigen voordeur in een appartement, toch vinden ze het ook fijn gezamenlijk met anderen activiteiten te ontplooien. De woongroep bestaat in 2018 alweer 10 jaar en velen wonen er al vanaf het eerste uur. Het verloop is niet echt groot, wat een teken is dat het concept “meedoen mag, niets moet”  goed werkt.

Het complex bestaat uit 27 woningen waarvan 1 is ingericht als gezamenlijke ruimte waar er wekelijks diverse activiteiten plaats vinden.

Voor de liefhebber is er een prachtig door bewoners ingericht dakterras waar het goed toeven is.

 

Onder het complex is een “Medisch Spectrum” aanwezig met onder andere een apotheek, huisartsenpraktijk, tandarts, fysiotherapeut en kinderdagverblijf. Op korte (loop)afstand zijn: een supermarkt, kapsalon, dierenarts, afhaal/bezorg pizzeria, bushaltes, kerk, park, zwembad en sportvoorzieningen.

Er is nu een appartement vrij gekomen door vertrek van de bewoonster die   – gedwongen door gezondheidsproblemen- naar een andere vorm van wonen, waarbij verzorging inclusief is, is verhuisd. Want we helpen elkaar indien nodig, in echte intensieve verzorging is niet voorzien, een aantal bewoners heeft zorg van buiten. Het appartement dat leegkomt is nr. 43 en bevindt zich op de 3e woonetage op de bovenste verdieping. Het is éen van de huurwoningen met een oppervlakte van 100 m².

De woningen zijn heel goed geïsoleerd wat de energierekening laag houdt.
De huurprijs, inclusief servicekosten, stalling fietsen en een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage is plm. € 930 p/m.

Voelt u zich aangetrokken of bent u op zoek naar meer informatie, een uitgebreide beschrijving vindt u op de website: www.groepswonen-ouderen-gouda.nl/

contact: secretaris-ovn@groepswonen-ouderen-gouda.nl