Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Nieuwe initiatieven

Hier kunt u eventueel recent gestarte initiatiefgroepen vinden. Deze groepen zijn (nog) niet altijd lid van de LVGO, maar verdienen zeker onze aandacht. En ook die van u.

Als u vindt dat ook uw initiatief hier vermeld zou moeten worden kunt u ons via het contactformulier daar opmerkzaam op maken…


Een interessant initiatief in Baarn

Er is een plan om in een mooie grote villa in Baarn een woongroep te vestigen. Hierin kunnen ca 8 wooneenheden geplaatst worden.
Naast 3 andere groepen in Baarn is er ook reeds een woongroep in een villa gehuisvest.
Het gebouw is gelegen op loopafstand van het station, winkels en vrij toegankelijke bossen.
Wel hogere   prijsklasse.
Indien u hiervoor belangstelling hebt, kunt u zich aanmelden bij Wim Oudendorp, 0355 413105, email: w.oudenbach@gmail.com


Mooi initiatief in GROENLO

Een van onze individuele leden is een initiatief begonnen in Groenlo.

In een groot huis, net buiten het centrum van Groenlo, zijn (onzelfstandige) woon-eenheden gerealiseerd met gemeenschappelijke ruimtes, keukens, badkamers, wasmachine, ed., bedoeld voor een klein woongroepje van alleenstaande senioren/65+ers. Bij het huis hoort een gemeenschappelijke tuin.

Er is plek voor 5 tot 7 mensen, die samen een seniorenwoongroepje gaan vormen, waarbij de LVGO zorg draagt voor advisering en begeleiding.

Het gaat om huur, waarbij de huurprijs per persoon zeker niet hoog zal zijn (denk aan zoiets als 300,- euro incl. energie).

Een initiatief dat door de LVGO wordt toegejuicht. Hoe meer gemeenschappelijke woonmogelijkheden voor senioren hoe beter, en ook: hoe meer variatie hoe beter.

Een idee dat navolging verdient!

Wie meer wil weten over het project in Groenlo kan rechtstreeks contact opnemen met de eigenaresse.


Een burgerinitiatief in Amersfoort

CPO Amersfoort

Het eerste schetsontwerp

Wij zijn bezig met het opzetten voor een woongroep voor 50 plussers in Amersfoort. Het appartementen complex komt Amersfoort op een A1 locatie op het terrein van het voormalige ziekenhuis Lichtenberg. Het zullen maximaal 9 wat luxere koopappartementen worden met een gemiddelde grootte van ongeveer 120 m2. Wij zijn op zoek naar mensen die, in de vorm van een CPO, vorm willen geven aan dit project en in het bijzonder de complete indeling van hun appartement.

Op onze website vind je meer informatie. www.woongroepsamenzelfstandig.123website.nl

Mailen kun je naar: woongroep.samenzelfstandig@gmail.com


Gezamenlijk wooninitiatief voor ouderen i.o.  in Amsterdam, de Watergraafsmeer

 Villa des Roses

 Zoekt nieuwe leden voor haar vereniging.

De vereniging heeft tot doel het verhuren van sociale en vrije sector appartementen in de wooncoöperatie Villa des Roses. i.o.

Om op de wachtlijst te komen voor een vrije sector appartement geldt, naast het lidmaatschap, als basisvoorwaarden:

  1. Gemotiveerd zijn om samen met anderen vorm te geven aan de gezamenlijkheid met behoud van privacy
  2. De bereidheid om een motivatiebrief te schrijven en een kennismakingsgesprek aan te gaan.
  3. inleg van een (deel) van het eigen vermogen, in de vorm van obligaties of certificaten met rentevergoeding, bestemd voor de realisering van project.

Het totale project zal bestaan uit ongeveer 20 sociale en ongeveer 12 vrije sector appartementen.

Bij gunning en voldoende deelnemers voor de appartementen in de vrije sector is de verwachting dat het komende jaar of in 2019 gewerkt wordt aan de realisering van de wooncoöperatie.

Voor wie geïnteresseerd is in het lidmaatschap en in uitgebreidere informatie:

Stuur je mail naar:  ivervoor@xs4all.nl


Hofwoningen voor ouderen in Weespersluis

AM ontwikkelt met verschillende partijen bij Weesp een geheel nieuw woonland­schap in de Bloemendalerpolder, ‘Weespersluis’ genaamd. In de ontwikkeling is plaats voor maximaal 2.750 woningen.

De komende periode wordt gestart met de bouw van de eerste verkochte 178 woningen in de karakteristieke fin de siècle-stijl. Het nieuwe aanbod komt naar verwachting voor de zomer in de verkoop. AM heeft aangegeven in dit aanbod te willen differentiëren met woningtypen en een deel aan te passen aan de vraag én behoefte van ouderen.

Het plan is om tien woningen rondom een hof aan te bieden. De woningen vormen samen het Landscronerhof waar ouderen samen zelfstandig kunnen gaan wonen. De gelijkvloerse koopwoningen met een kleine verdieping en privétuin delen het theehuis  en de binnentuin. De bewoners geven zelf invulling aan deze faciliteiten.

AM heeft Grijzelente gevraagd hen te adviseren en begeleiden bij het realiseren van deze kleinschalige, gemeenschappelijke woonvorm voor vitale ouderen in Weespersluis.

Bent u geïnteresseerd in dit initiatief, lees dan hier meer