LVGO blogSubscribe Now

Ons ledenblad

U raadt het al; bij dit blog-onderwerp gaat het over ons vier maal per jaar verschijnende ledenblad. Al onze betalende leden ontvangen Wijzer Wonen gratis. Wilt u geen lid worden en toch het blad lezen? Kan ook; u kunt zich ook abonneren op Wijzer Wonen.

Hier, in het blog, ziet u berichten en aankondigingen over het blad. Ook zijn we blij met reacties van u. Ideeën voor artikelen, op- en aanmerkingen en (natuurlijk) ook complimenten zijn zeer welkom. Kortom, u mag best uw mening geven; daarmee kunnen wij ons blad nòg beter maken…

Reacties

 1. Op dit moment zijn we heel druk met het maken van de nieuwe Wijzer Wonen. Als voorpagina krijgt u een foto te zien van het plaatsen van zonnepaneel op het dak van de woongroep Nieuw Amer in Amersfoort. Verder in dit nummer natuurlijk ook iets over dit weblog. Dat heet bij ons het LVGOBlog…

 2. Gerard Broeksteeg zegt

  Wat ook wel eens gezegd mag worden: de fantastische kwaliteitsslag die de laatste paar jaar is gemaakt met de WijzerWonen! Van een (excusez…) wat duf verenigingsblaadje is het blad uitgegroeid tot een echt tijdschrift, zowel qua vormgeving als qua inhoud. Een blad dat we met recht kunnen uitdelen als visitekaartje van de LVGO. Beeldbepalend, opiniërend, representatief. Wat móói!!
  Gerard Broeksteeg

 3. H van der Linden zegt

  Hallo mevr ten brinke, hier in vathorst woongroep centro vida, is er wel wat interesse van de 60gers. Daar uit blijkt dat er al ervaringen zijn met hun ouders die in een woongroep wonen of heben gewoond, en die ervaring is niet altijd positief. Ook vinden de jonger stellen dat de woongroeps gemiddelde leeftijd te oud om er bij te willen wonen wat ik wel heel jammer vind. Dan maar next please.
  met vriendelijke groet H van der Linden.

  • Simon Zwart zegt

   Dag meneer Van der Linden, het is ook niet voor niets dat wij, als LVGO bestuur, voortdurend wijzen op het belang van een goede toelatingsprocedure waarbij ook gezorgd wordt dat de gemiddelde leeftijd van een woongroep niet te hoog oploopt. Natuurlijk worden we met ons allen gemiddeld ouder, en dat is op zich positief. Maar, ik kan het niet mooier maken, dat kàn slecht zijn voor de toekomst van woongroepen. Zo is het bijvoorbeeld daardoor helemaal niet gek dat het óók voor woongroepen steeds moeilijker wordt om een compleet bestuur övereind te houden, dat het belangrijk is dat de woongroep een actieve groep blijft enzovoorts… Daarom is het zo belangrijk dat we daar ook bij zo’n toelatingsprocedure aan moeten denken. We moeten dus misschien wel jongere kandidaten toelaten…
   Dat is, kortom, iets waar we met ons allen serieus over moeten nadenken en praten. En bloggen… Dus, wie het weet mag het zeggen, ook hier in ons LVGO blog!

   • Simon Zwart zegt

    Als vervolg op mijn antwoord aan meneer H. van der Linden (op 11-03-2016) kan ik melden dat het denken over leeftijdsgrenzen wat de redactie betreft niet stilstaat. We hebben daarover al eens eerder geschreven en toevallig heeft de redactie in een recente redactievergadering afgesproken om in een volgend nummer weer aandacht te besteden aan die leeftijdsgrenzen.

 4. Simon Zwart zegt

  Binnenkort verschijnt Wijzer Wonen nummer 161. Daar zijn we momenteel druk mee bezig. In dit nummer kunt u een nieuwe rubriek aantreffen, genaamd “Lezenswaard”. Daarin zullen we besprekingen plaatsen van boeken en andere publicaties die op de één of andere manier interessant zijn voor de doelgroep van de LVGO. Wie ook een voor ons belangwekkend boek op het oog heeft kan dat aan ons melden (via het emailadres redactie@lvgo.nl).
  Verder wordt er (nog steeds) hard gewerkt aan verdere verbetering van ons ledenblad, zowel qua opmaak als wat de inhoud betreft..

Speak Your Mind

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.