LVGO blogSubscribe Now

Weer wat nieuws

We hebben weer wat nieuws! Het LVGOblog, een zogenaamd ‘weblog’.

LVGOblogEigenlijk is een weblog oorspronkelijk niet meer of minder dan een soort persoonlijk dagboek op een website. Zo’n dagboek wordt min of meer regelmatig bijgehouden. De ‘blogger’, degene die het blog schrijft, heeft het doorgaans over zijn (of haar) persoonlijke meningen, ervaringen en belevenissen. Meestal krijgen de lezers van het blog de gelegenheid om te reageren op wat de blogger schrijft. Op die manier kunnen gesprekken of discussies ontstaan.

En dat is precies wat wij, als LVGO bestuur, graag willen. Niet alléén om dat wij dat graag willen, maar vooral omdat het goed is voor de vereniging. Wij, als individuele leden, besturen van woongroepen, initiatiefgroepen enzovoorts, kunnen baat hebben bij onderlinge uitwisseling van gedachten, meningen en ervaringen. We kunnen, kortgezegd, van elkaar leren.

Het is dus een klein beetje anders dan een ‘gewoon’ dagboek; iets minder persoonlijk eigenlijk. We hebben al eens eerder iets soortgelijks geprobeerd met een forum. Maar dat was geen succes. Er werd niet gereageerd, en de drempels om mee te doen aan zo’n forum waren, zeg maar, aan de hoge kant. Er moest ingelogd worden en zo en dat bleek voor veel mensen toch iets te ingewikkeld.

Vandaar nu dit LVGOblog. U hoeft niet ingelogd te zijn. En dat betekent dus dat in feite iedereen kan reageren op de blogs. Het enige is dat u, als u wil reageren  op een bijdrage, wel een e-mailadres moet opgeven (dat adres wordt overigens niet publiek gemaakt, en is alleen zichtbaar voor de beheerder van de site). En natuurlijk ook een naam. Maar dat is dan ook alles. U hoeft geen wachtwoord of ingewikkelde inlogcode te onthouden.

Er zijn wel een aantal eenvoudige gedragsregels. Daarover later (in een volgend blog) meer.

Speak Your Mind

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.