LVGO blogSubscribe Now

Ook interessant?

Bent u een interessant initiatief tegengekomen wat iets te maken heeft met gemeenschappelijk wonen? Reageer op dit bericht met een korte tekst waarin u beschrijft waar het over gaat. De moderators bekijken dan of het in het LVGOBlog geplaatst kan worden, en, zo ja, onder welk onderwerp.

Reacties

 1. Rijnboutt, Hans zegt

  Passend toewijzen van woningen. Wij krijgen als woongroep De Linden in Assen, te maken met nieuw inkomensgrenzen en huurbeleid. Dat is landelijk beleid van de minister, dus daar zullen andere woongroepen ook last van gaan krijgen. Bij een te hoog inkomen mocht je al niet meer komen wonen. Nu dreigt spiegelbeeldig hetzelfde maar dan voor een te laag inkomen. Heeft de LVGO of anderen daar een visie of een mening over? Of ervaringen mee?

  • Simon Zwart zegt

   Inkomensgrenzen worden (voor sociale huurwoningen) al langer gehanteerd (zo uit mijn hoofd al sedert 2011), ook ondergrenzen. Veel woongroepen, vooral in de randstad, hebben daar dan ook al langer, om uw woorden te gebruiken, last van. Maar verder is er, met de nieuwe woningwet, in het landelijk beleid wel het nodige veranderd.
   In de komende Wijzer Wonen (nummer 154, verschijnt rond de Kerst 2015) zal zeker aandacht zijn voor de consequenties van de nieuwe woningwet. En ook, in het verlengde daarvan, voor de werking van de WOVH, in de wandeling de “Overlegwet” genoemd. Die wet geeft huurders, en vooral huurdersorganisaties (dus ook woongroepen) , meer dan tot dusver invloed op het beleid van de corporaties. Het is voor de huurdersorganisaties dan ook van groot belang die invloed ook te gebruiken! In bedoelde Wijzer Wonen zult u daar ook een artikel over aantreffen. Ook in het ledengedeelte van onze website zal (vanaf medio december) nieuwe informatie over Woningwet 2015 en de Overlegwet te vinden zijn.

   Secretaris LVGO

Speak Your Mind

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.