Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woonvereniging De Vonk

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woonvereniging De Vonk
Website:
http://www.woonverenigingdevonk.net
Contactpersoon:
Margreet van Aken-Schmitt
E-mail:
fluitekruid.ms48@gmail.com

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woonvereniging De Vonk
Adres:
J. de Lestonnacstraat 8
Postcode en plaats:
6531 KT Nijmegen
Provincie:
Gelderland
Ligging:
Ons complex ligt, tussen twee oude kloostergebouwen, in de rustige 30-er jaren wijk Hazenkamp. Alle voorzieningen, zoals winkels, bushaltes, gezondheidscentrum en het Goffertpark, zijn vlakbij. We beschikken over eigen parkeerplaatsen op het terrein en er is een apart gebouw voor de fietsen. De 26 appartementen zijn alle huurwoningen en vallen onder de categorie Sociale Woningbouw. De woningen ( 70 à 80 vierkante meter) zijn geschikt voor zowel paren als alleenstaanden.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
ja
Oppervlakte woning:
70 - 80 m2
Prijs:
huur rond de € 550,-- afhankelijk van de grootte v.d. woning
Aantal woningen:
26

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Elke zondagochtend is er ‘samen koffiedrinken’, elke eerste vrijdag van de maand een ‘bijklets-borrel’, elke derde vrijdagmiddag een activiteit en vele seizoengebonden bijeenkomsten, met vaak na afloop een gezamenlijke maaltijd. We organiseren lezingen, informatieve- en filmavonden . Alle leden zijn daarbij altijd van harte welkom , maar het is geen verplichting!

Wél verwachten we van de leden, dat zij zich actief inzetten voor het plezierig met elkaar samenleven én het voortbestaan van de vereniging. Er zijn vele manieren om actief te zijn binnen de groep: activiteiten (mee) organiseren, bestuursfuncties, bewonersgroep, introductiegroep, tuinwerk en ja : ook af en toe poetswerk!

Kandidaat

Aanmelden voor de wachtlijst vanaf 50 jaar.

Profiel

Wij zijn een actieve woonvereniging, sinds 1994. Alle leden wonen zelfstandig en we hebben de beschikking over een grote , gemeenschappelijke ruimte, waar vele activiteiten plaats hebben.