Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep Wilhelmina

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep Wilhelmina
E-mail:
woongroepwilhelmina@gmail.com

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep Wilhelmina
Adres:
Tweede Helmersstraat 118
Postcode en plaats:
1054 CN Amsterdam
Provincie:
Noord Holland
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Aantal woningen:
14

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Wij zijn een woongroep voor alleenwonende 50 plussers. De woongroep bestaat op dit moment uit 14 leden, 11 vrouwen en 3 mannen, in leeftijd variërend van ongeveer 58 tot 93 jaar. Onze groep woont sinds mei 1993 in een nieuwbouw seniorencomplex in de Helmersbuurt, bij het WG-terrein, beheerd door Stadgenoot. Wij huren hiervan 15 zelfstandige appartementen, waarvan 1 voor gemeenschappelijk gebruik. Alle woningen zijn sociale huurwoningen. Het inkomen dient daarmee in overeenstemming te zijn.

Wat is ons uitgangspunt?
Onze wens is om een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, waarin de leden zelfstandig wonen en door middel van goed nabuurschap en gedeelde interesses de groep inspireren en levendig houden. Spreiding van taken en verantwoordelijkheden over de dagelijkse gang van zaken geeft inhoud aan de groepssamenhang. We bieden elkaar wel burenhulp, maar geen mantelzorg.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Als u belangstelling heeft kunt u ons een mail sturen. U ontvangt dan een contactformulier met vragen omtrent uw persoonlijke motivatie, wensen en achtergrond. Op gezette tijden bekijken wij deze formulieren en nodigen we mensen uit voor oriënterende gesprekken. Bij een vrijgekomen appartement kiest de woongroep de meest passende kandidaat.