Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep Tuinwijk

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep Tuinwijk
Website:
http://www.woongroeptuinwijk.nl
E-mail:
info@woongroeptuinwijk.nl
Telefoon:
030-2667656 of 06-12606634

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep Tuinwijk
Adres:
Van Esveldstraat 33
Postcode en plaats:
3572 KK Utrecht
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Sinds een aantal jaren heeft de Woongroep Tuinwijk in het wooncomplex Nieuw Bleyenburg haar plek gevonden. We bewonen met elkaar 25 driekamerappartementen op de onderste etages en we beschikken over een gezellige gemeenschappelijke ruimte.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
In onze groep is plaats op de wachtlijst voor actieve ouderen (alleenstaanden of echtparen) tussen 55 en 63 jaar. Dit laatste omdat we een gevarieerde leeftijdsopbouw belangrijk vinden.

Informatie over de woongemeenschap

Profiel

Groepswonen is geen vrijblijvende manier van wonen. De bewoners in een woongroep kiezen weloverwogen voor elkaar en voor de doelstelling van het groepswonen. Deze doelstelling is: Ouderen de kans geven om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

‘Op jezelf en toch samen’; dat wil zeggen dat je privacy blijft gewaarborgd, maar dat je een aantal dingen samen kunt doen. Bijvoorbeeld samen koffie drinken of een spelletje doen. Ook wordt er (incidenteel) samen gegeten; een barbeque in de zomer, een erwtensoepmaaltijd of stamppottenbuffet in de winter.

Saamhorigheid

Daarnaast is er het ‘omzien-naar-elkaar’: een zekere saamhorigheid die zich uit in het (in voorkomende gevallen) verrichten van hand- en spandiensten. Een boodschapje doen, plantjes verzorgen in de vakantie, een kopje soep brengen bij ziekte, iemand vergezellen naar een arts of ziekenhuis.