Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep van ouderen Oude Schans (WOOS)

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep van ouderen Oude Schans (WOOS)
Contactpersoon:
Margreet Zickhardt en Marijke Klaassen
E-mail:
mzickhardt@gmail.com of marklaassen@hetnet.nl
Telefoon:
Margreet: 06-4077 77 79 en Marijke: 020- 6274 062

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep van ouderen Oude Schans (WOOS)
Adres:
Oudeschans 36 N
Postcode en plaats:
1011 LB Amsterdam
Provincie:
Noord Holland
Ligging:
Centrum van de stad, in de Nieuwmarktbuurt, aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. Openbaar vervoer (metro, tram en trein) op loopafstand.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Wachtlijst
Oppervlakte woning:
< 45 m2 en <60 m2
Prijs:
gemiddeld 650 euro, inclusief servicekosten
Aantal woningen:
13

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Tweemaal per 4 weken komen de bewoners bij elkaar. De ene keer om samen te eten, de andere keer voor een huishoudelijke vergadering.

Er is een maandelijkse filmavond en een wekelijkse borrel.
Verder zijn er commissies voor de gemeenschappelijke zaken, o.a. onderhoud van de tuin, huishouding en interieur. Een belangrijke commissie is de introduktiecommissie, deze houdt zich bezig met ballotage en kontakt met mensen op de wachtlijst. Er is 2 a 3 keer per jaar een bijeenkomst, samen met de bewoners.

Kandidaat

Er wordt gestreefd naar een wachtlijst met 18 kandidaten. We zoeken naar mensen die daadwerkelijk bereid zijn een vrijkomende woning te betrekken en -om een leefbare groep te kunnen zijn- naar mensen die zelfstandig funktioneren en voor andere bewoners iets willen betekenen.                                                                                                                      Vanaf 50 jaar kan men na ballotage en toelating op de wachtlijst worden geplaatst.

Profiel

De vereniging is in 1987 opgericht, het pand ook in dat jaar  nieuw opgeleverd en in gebruik genomen. De groep bestaat op dit moment uit 3 mannen en 10 vrouwen, allen alleenwonend en in de leeftijd van 59 tot 90 jaar. (Profiel per 18-11-2017)