Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep Nieuw-Amer

Contactgegevens:

Website:
www.woongroep-nieuwamer.nl
Contactpersoon:
Peter Leenhouts
E-mail:
secretaris@woongroep-nieuwamer.nl
Telefoon:
033-4567143

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep Nieuw-Amer
Adres:
Parnaskruid 85 t/m 139
Postcode en plaats:
3824 PG Amersfoort
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Het complex ligt in een ecologische nieuwbouwwijk uit 1998, gelegen aan de Noordrand van Amersfoort met veel groen en water. Voldoende parkeergelegenheid is aanwezig. Bushalte is vlakbij. Winkelcentrum De Hof, apotheek en dokterspraktijk en gezondheidscentrum zijn dichtbij (op loopafstand).
Twee garages, aparte tuinen voor de parterrebewoners, hobby ruimte en containerruimte. Het complex is gebouwd op een kavel van 2440 m2.
Huur / Koop:
Huur- en koopwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Geen. Wel kan uw naam en adres genoteerd worden. We houden u dan op de hoogte van op handen zijnde mutaties.
Oppervlakte woning:
13 appartementen van 81 m2,, 8 appartementen van 86 m2 4 appartementen van 104 m2
Prijs:
Voor huurappartementen via woningbouwvereniging Portaal. € 475,00 - 500,00. (31-12-2007)
Aantal woningen:
27 driekamer appartementen

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

In de recreatieruimte is drie keer per week gelegenheid een kopje koffie te drinken. Er is een Paasbrunch, einde seizoenlunch, Oranjeborrel. Sint Nicolaas komt op bezoek. Omstreeks Kerstmis is er een eindejaar maaltijd. Verder zijn er happy-hours, verjaardagen en andere festiviteiten in de recreatieruimte. Ca 7 keer per jaar er een gezamenlijke maaltijd verzorgd door vaste vrijwilligers.
De grote gemeenschappelijke tuin van 800 m2 wordt verzorgd en bijgehouden door verschillende leden van de woongroep die samen de tuingroep vormen. De tuin heeft een keer een eerste prijs van Groei en Bloei gekregen. In die tuin is het zomers goed toeven.
Er is een actief bestuur van 5 leden en er zijn verschillende werkgroepen.

Kandidaat

Er is een commissie die belast is met kennismaking tussen de woongroep en aspirant-bewoners. Dit zijn meestal huurders. Ook kopers kunnen deze kennismakings-procedure aanvragen om van het hoe en wat in onze woongroep op de hoogte te worden gesteld. Tevens kan een geïnteresseerde koper met een of meerdere leden van de Vereniging van Eigenaars een afspraak maken met hetzelfde doel. Wederzijdse kennismaking. Van nieuwe woongroepleden wordt verwacht dat zij de doelstelling van het wonen in een woongroep onderschrijven.
Voor zover er keuze mogelijkheid is wordt naast algemene geschiktheid ook rekening gehouden met de leeftijd, man/vrouw verhouding, aantal.

Profiel

De leeftijd van de leden ligt thans tussen 57 jaar en 86 jaar. Diverse leden zijn nog in het arbeidproces opgenomen. Diverse anderen verrichten vrijwilligerswerk. Geloof of politieke voorkeur is niet van belang. De bewoners zijn afkomstig uit het gehele land. Er wonen 8 echtparen en 19 alleenstaanden. Het doel van de woongroep is om samen te zorgen voor een plezierige tweede of derde levensfase met belangstelling voor elkaar en eventueel eerste opvang door de werkgroep Z.O.N. bij ziekte/ongeval/nood. Doch ook met behoud van ieders privacy en zelfstandigheid. De sfeer is gemoedelijk.