Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep van senioren Kerschoten

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep van senioren Kerschoten
Website:
http://www.woongroepkerschoten.nl
Contactpersoon:
mw. Dinie Wardenaar
E-mail:
woongroepkerschoten@gmail.com
Telefoon:
055 5786593

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep van senioren Kerschoten
Adres:
Torricellistraat 18
Postcode en plaats:
7316 KT Apeldoorn
Provincie:
Gelderland
Ligging:
Ons wooncomplex ´t Hoefijzer ligt in de wijk Kerschoten in Apeldoorn. Een winkelcentrum en openbaar vervoer zijn op loopafstand van ´t Hoefijzer. Eveneens op loopafstand ligt een nieuw wijkcentrum ´De Groene Hoven´, waarin o.a. een fysiotherapiepraktijk gevestigd is. Er worden diverse cursussen gegeven en activiteiten voor buurtbewoners georganiseerd. Binnen 10 minuten fietsen komt u vanaf ons wooncomplex in het centrum van Apeldoorn, met winkels, cultureel centrum, bioscoop en gezellige terrasjes. De tuinen van paleis het Loo, Berg en Bos en Apenheul zijn eveneens dichtbij. Goede bereikbaarheid van fiets- en wandelroutes.

De woningen
Er zijn drie type woningen, allen met woonkamer, open keuken en een of twee slaapkamers. De woningen zijn verschillend van grootte en daarom geschikt voor een- of tweepersoons huishoudens. De woningen hebben geen drempels, maar zijn niet rolstoelvriendelijk.

Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Ja
Oppervlakte woning:
minder dan 80 m2
Prijs:
€ 586,00 exclusief energiekosten.
Aantal woningen:
13

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

tuin-kerschotenOnze bewonersgroep komt enkele keren per week bij elkaar om koffie te drinken en houdt gezamenlijk de binnentuin en gemeenschappelijke ruimtes up-to-date. Net naar gelang er interesse is, organiseren we andere activiteiten. We proberen zoveel mogelijk samen iets te ondernemen, al is iedereen vrij om hieraan deel te nemen. Bewoners met dezelfde interesse gaan regelmatig samen op pad.

Kandidaat

Onze woongroep is op zoek naar mensen voor de wachtlijst. Wij zoeken gezellige, sociale en actieve mensen vanaf 50 jaar. We verwachten van kandidaten dat ze zelfredzaam zijn. Op dit moment gaat onze voorkeur vooral uit naar (echt)paren en mannen om de bezetting interessant te houden. Uiteraard zijn vrouwen ook welkom.

Geloof en geaardheid spelen geen rol.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen. U wordt dan uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de introductiecommissie. Vervolgens wordt u uitgenodigd om koffie te komen drinken op zondag- of maandagochtend. U maakt op een ongedwongen manier kennis met de aanwezige bewoners. Als deze kennismaking van beide kanten goed bevalt, wordt van u verwacht dat u regelmatig bij onze koffiemomenten bent, een keer meewerkt in de tuin of meedoet met een andere activiteit. De bedoeling is dat u een half jaar de tijd krijgt om te ervaren wat wonen bij onze woongroep inhoudt. Als het na deze periode wederzijds ‘klikt’ kunt u, na stemming van de groep, op de wachtlijst geplaatst worden. U betaalt dan een kleine jaarlijkse bijdrage aan onze vereniging. Uiteraard kunnen we niet voorspellen wanneer een woning vrijkomt.

Profiel

Ons complex dateert van 1989. Ongeveer de helft van de huidige bewoners is betrokken geweest bij het ontwerp van het complex. Het complex bestaat uit 13 geschakelde woningen, gebouwd in de vorm van een hoefijzer. Op dit moment (aug. 2015) wonen er twee echtparen, twee mannen en negen vrouwen in de leeftijd van 64 tot 92 jaar.

We zijn gesteld op onze privacy, maar hebben bewust gekozen voor deze vorm van ‘samen’ wonen. Vrijheid – blijheid is ons motto, waarbij sociaal en behulpzaam zijn hoog in ons vaandel staan. Een soort ouderwets ‘noaberschap’ waardoor het prettig is om hier samen te wonen. Wij zijn zelfstandig, leven zelfstandig, zijn niet verantwoordelijk voor de ander. Wel vinden we het belangrijk om naar elkaar om te kijken en met elkaar te zorgen voor een leefomgeving die goed aanvoelt. Samen lachen, soms huilen, een ‘bakje’ doen, samen op pad of elkaar een helpende hand toesteken. Elkaar respecteren en vrij laten vinden we erg belangrijk.