Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep GOS Koningsdael

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep GOS Koningsdael
Website:
http://www.koningsdael.com
Contactpersoon:
Anne Weijsenfeld
E-mail:
koningsdael.gos@gmail.com
Telefoon:
0652346808

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep GOS Koningsdael
Adres:
Koperwiek 10 t/m 54
Postcode en plaats:
3766 AK Soest
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Mooie, rustige en groene omgeving. Openbaar vervoer (bus en trein) op loopafstand. Winkels op iets minder dan 1 km afstand.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Er is weer ruimte op onze wachtlijst voor geïnteresseerden vanaf 50 jaar. ( mei 2014 )
Oppervlakte woning:
< 80 m2
Prijs:
maximaal € 699,--
Aantal woningen:
23 appartementen, waarvan 8 begane grond met een kleine tuin. Voor algemeen gebruik is er een grote tuin, met een ruim terras.

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

In onze gezellige algemene ruimte wordt 2 keer per week koffie gedronken en op donderdagmiddag komen we bij elkaar op “happy hour”. Verschillende werkgroepen zorgen er voor dat de dagelijkse gang van zaken soepel verloopt. We komen geregeld bijeen bijvoorbeeld voor een overleg of een film- of spelletjesavond. We hebben een biljart en er kan geklaverjast worden. Aan feestdagen wordt extra aandacht besteed, spontaan organiseren bewoners een etentje, “high tea”of een uitstapje.

Veiligheid, gezelligheid , hulp en aandacht voor elkaar bevorderen het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren in een vriendelijke omgeving.

Kandidaat

Er is een kennismakingsprocedure wat inhoudt dat men gesprekken heeft met de kennismakingscommissie en er ook een thuisbezoek is. Na deze procedure kunnen kandidaten zich profileren tijdens bijeenkomsten e.d. Na drie vergaderingen te hebben bijgewoond wordt hun aanvraag schriftelijk in de groep in stemming gebracht.

Profiel

Na ruim vier jaar voorbereiding was de woongroep eind 1993 een feit. De bewoners omschrijven het karakter van de woongroep als neutraal. In 2013 vierden we het 20-jarig bestaan van de woongroep. De mensen van het eerste uur zijn nu ver in de tachtig. Door natuurlijk verloop zijn er een aantal zestigers bij gekomen en de jongste is 54 jaar.

Vanuit idealen of meer praktische overwegingen, zoals behoefte aan contact, geven wij vorm aan onze leefomgeving