Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep de Voorde

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep de Voorde
Contactpersoon:
Pia Kemper
E-mail:
s.kemper4@kpnplanet.nl

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep de Voorde
Adres:
Schinkelhavenkade 49 A
Postcode en plaats:
1075 VS Amsterdam
Provincie:
Noord Holland
Ligging:
Op loopafstand is er een bus, tram, winkelcentrum en gezondheidscentrum aanwezig.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Geen (zie profiel)
Oppervlakte woning:
6 woningen 65 m2 en 2 woningen 80 m2
Prijs:
Zie profiel
Aantal woningen:
8

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Van een ieder wordt verwacht deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd op woensdagavond (18:30u) die per toerbeurt door 2 mensen worden bereid. Facultatief is het borreluur op zondagmiddag om 17:00u. Er is een jaarvergadering en drie keer per jaar een ledenvergadering. Aan het eind van het jaar is er een feestelijke maaltijd, in de zomer een borrel voor de buurtbewoners. Er zijn aanspreekbare personen voor bepaalde activiteiten zoals, huismeesterschap, tuin, kooklijst, huishoudelijke dienst.

In de gemeenschappelijke ruimten vinden de leden elkaar bij het uitoefenen van gezamenlijke hobby’s: muziek maken, film kijken, beeldhouwen, tekenen en schilderen. Ook buurtbewoners doen hier aan mee.

Kandidaat

Er is geen ballotagecommissie. Voor toelating tot de woongroep geldt de volledige overeenstemming van alle bewoners.

Profiel

De woongemeenschap werd opgericht in 1986 door een groep mensen die zich betrokken voelde bij de oecumenische beweging en bij wat er gebeurt in de maatschappij.

De huidige leden zijn nog steeds maatschappelijk betrokken.

Lid worden van de groep is een bewuste keuze voor deelname aan de groep met behoud van zelfstandigheid. Deelname aan de groep vraagt medeverantwoordelijkheid, belangstelling, aandacht en zorg voor elkaar. De mate waarin kan van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van eigen aard en omstandigheden.

Het organiseren van groepsbindende activiteiten wordt als belangrijk gezien. Behoud van zelfstandigheid impliceert dat men elkaars privacy respecteert.

Van een ieder wordt verwacht deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd op woensdagavond die per toerbeurt door twee mensen wordt bereid.

Er is een jaarvergadering en drie á vier keer per jaar een ledenvergadering.

De bewoners zijn verdeeld in twee groepen, die in voor- resp. najaar op een feestelijke wijze een maaltijd of aangeklede borrel organiseren, ter viering van hun verjaardagen. Deze bijeenkomsten bevatten tevens een cultureel element. Aan het eind van het jaar is er eveneens een feestelijke maaltijd, bereid door allen.

Er zijn aanspreekbare personen voor bepaalde activiteiten zoals huismeesterschap, tuin, kooklijst, huishoudelijke dienst, e.d.

In de gemeenschappelijk ruimten vinden de leden elkaar bij het uitoefenen van gezamenlijke hobby: muziekmiddagen, filmvoorstellingen via de beamer en beeldhouwen. Ook buurtbewoners doen hieraan mee.

De woongemeenschap bestaat momenteel uit twee mannen en acht vrouwen  (waarvan een niet actief) in de leeftijd van zestig tot in de negentig.  De meeste leden zijn gepensioneerd.

De woongroep beschikt over zes woningen van ca. 60 m2  en  twee van ca. 80 m2.

De woningen worden (individueel, eigen contract) gehuurd van woningbouwvereniging Rochdale.