Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep De Singel

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep De Singel
Contactpersoon:
Bestuur Woongroep Singel
E-mail:
woongroepdesingelgouda@gmail.com

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep De Singel
Adres:
Groen van Prinsterersingel 17-B
Postcode en plaats:
2805 TD Gouda
Provincie:
Zuid Holland
Ligging:
De woongroep is gelegen op circa 15 minuten lopen van het historisch centrum en het centraal station van Gouda. Zo nodig kunnen deze locaties om het half uur met de buslijnen 4 en 178 worden bereikt.
Alle intercitytreinen tussen Utrecht en Rotterdam/Den Haag doen Gouda aan.
In de nabijheid van de woongroep bevindt zich het Groene Hart (regio) ziekenhuis en een supermarkt. Ook de Reeuwijkse plassen bevinden zich in onze directe nabijheid. Dit fantastisch natuurgebied leent zich bij uitstek voor een sportieve wandeling of een mooie fietstocht.
Op cultureel gebied heeft Gouda veel te bieden. Naast meerdere bioscopen heeft Gouda een schitterende Schouwburg met een actueel aanbod.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Wachtlijst
Oppervlakte woning:
3-kamerappartementen 74 m², 4-kamerappartementen 88-92 m².
Prijs:
indicatie per 1 mei 2019 incl. servicekosten € 755,00 tot €800,00 per maand. Huursubsidie is mogelijk.
Aantal woningen:
13 drie- en 4 vierkamerappartementen

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

De woongroep kent sinds de oprichting een kookgroep, welke om de twee       maanden in de gemeenschappelijke ruimte op basis van vrijwillige deelname voor bewoners en bij toerbeurt belangstellenden een maaltijd verzorgt waar onder een Paasontbijt en een barbecue. Deze maaltijden voorzien in een grote behoefte. Hiernaast is er een bioscoopgroep en uiteten groep.
Zowel op cultureel als op sportief gebied zijn er initiatieven. Wie een leuk idee heeft zoekt een maatje.
Daarnaast functioneren de beheercommissie voor de gemeenschappelijke ruimte w.o. het terras naar tevredenheid van de woongroep.
Voor een praatje, een kopje koffie of een glaasje is de gemeenschappelijke ruimte twee keer in de week open en wel op maandagochtend en vrijdagmiddag. De bardiensten worden bij rooster bekend gemaakt

Kandidaat

Kandidaat

Bij belangstelling voor het wonen in de woongroep “De Singel” kan men een e-mail sturen aan het secretariaat van de woongroep t.w. woongroepdesingelgouda@gmail.com Hierbij vermelden uw contactgegevens en motivatie voor het aanmelden bij de woongroep.

Met de belangstellende wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt er zoveel mogelijk informatie verstrekt over de woongroep “De Singel”. Ook wordt er met de belangstellende gesproken over het gemeenschappelijk wonen met daarbij haar/zijn bijdrage in de woongroep. Verder de kansen voor de betrokkene op de toewijzing van een woning.

Wanneer na afloop van het gesprek blijkt, dat er sprake is van voldoende vertrouwen in de passendheid van de belangstellende binnen de woongroep wordt dit besproken in het bestuur van de woongroep waarna zij/hij wordt uitgenodigd voor een kennismakingsperiode van 6 maanden om de woongroep enigszins te leren kennen. In deze periode wordt geacht dat de belangstellende deel neemt aan diverse activiteiten in de gemeenschappelijke ruimte.

Om tot lid belangstellende van de vereniging te worden toegelaten, dient de belangstellende niet jonger dan 50 jaar en niet ouder dan 70 jaar te zijn. Ingeval van partnerschap geldt het voorgaande alleen voor de jongste partner

Profiel

Het appartementencomplex dateert van april 2003 en staat open voor alle categorieën in de maatschappij, ongeacht ras, levensbeschouwing of politieke overtuiging. Zoals eerder opgemerkt telt het gebouw 18 appartementen, die zich deels op de begane grond (met tuintje) en deels op de eerste en tweede verdieping (lift aanwezig) bevinden. Op de eerste verdieping beschikken wij over een mooi buitenterras met meubilair en partytent. Alle appartementen beschikken over een bergruimte op de begane vloer.
Sinds 1 mei 2019 bestaat de Woongroep uit 20 bewoners te weten 1 man 13 vrouwen en 3 echtparen.
Er is sprake van een evenwichtige leeftijdsopbouw, hoewel de groep ernaar streeft vooral jongere leden te werven teneinde de gemiddelde leeftijd laag te houden.
De minimum- en maximumleeftijd voor toewijzing van een woning bedraagt respectievelijk 50 en 70 jaar.
Binnen de woongroep is sprake van diverse levensovertuigingen. Desondanks kan gesproken worden van een hechte groep, die elkaars opvattingen respecteert.
Alhoewel zich op dit moment onder de huidige bewoners geen rokers bevinden is roken in principe alleen toegestaan achter de eigen voordeur van ieders appartement.