Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep De Grondslag

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep De Grondslag
Contactpersoon:
Marjan Teer
E-mail:
m.teer@casema.nl
Telefoon:
030 288 3315

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep De Grondslag
Adres:
Kampweg 50
Postcode en plaats:
3981 KK Bunnik
Provincie:
Utrecht
Ligging:
In een woonwijk van Bunnik. Openbaar vervoer (bus en trein) en winkelcentrum op loopafstand. Eigen niet afgesloten parkeerterrein.
Het gebouw bestaat uit twee woonlagen. Lift is aanwezig. De Vereniging van Eigenaren is opgericht voor de bewoners van de koopwoningen.
Huur / Koop:
Huur- en koopwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Afzonderlijke wachtlijsten voor huren en kopen
Oppervlakte woning:
80 - 95 m2
Prijs:
Netto huur (1-10-2019) € € 680,33,- servicekosten € 42,- p/mnd. Prijs koopwoningen: € 250,000, servicekosten €145,- p/mnd.
Aantal woningen:
13 huurwoningen, 12 koopwoningen

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Vier keer per week is er een koffie/thee uurtje,verzorgd door bewoners per toerbeurt, in de ontmoetingsruimte. Deze ruimte kan door bewoners, tegen een kleine vergoeding, gereserveerd worden voor het vieren van een verjaardag of een andere gelegenheid. In de ontmoetingsruimte vindt jaarlijks een modeshow plaats. Er worden door de bewoners festiviteiten georganiseerd zoals een happy hour, Paasbrunch, Kerstdiner, soepavond en in de zomer een barbecue. En soms worden er gezamenlijke activiteiten buitenshuis georganiseerd. Het St. Maartensfeest vieren we met de kinderen uit de wijk in de ontmoetingsruimte. Op de jaarlijkse straatspeeldag zijn we aanwezig om een handje te helpen. De tuin rondom het complex wordt onderhouden door een hoveniersbedrijf. Gezamenlijk onderhouden we de binnentuin die vanaf de maand mei wordt opgesierd met bloemenbakken aan de balustraden. Eén maal per jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats. Iedere dag wordt door een lid van de veiligheidscommissie, door middel van een weekkalender, gecontroleerd of iedereen is opgestaan.

Kandidaat

Er is een toelatingscommissie, die samen met het bestuur kandidaat-leden aan de woongroep voordraagt. (stemming schriftelijk). Van de leden op de wachtlijst wordt verwacht dat ze een redelijk aantal keren aanwezig zijn bij koffie/thee middagen en andere activiteiten.

Profiel

De woongroep is in december 2002 tot stand gekomen. Uitgangspunten zijn een zo groot mogelijke solidariteit onderling, maar ook met de buurt en de omgeving en een absolute privacy achter de voordeur. Het doel is een woongemeenschap van ouderen te zijn. Het omzien naar elkaar in vreugde en verdriet. Het bevorderen van het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid ten aanzien van elkaars welzijn.