Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

55+ Woongroep De Doorzetters

Contactgegevens:

Contactpersoon:
Marianne Roos
E-mail:
woongroepdedoorzetters@gmail.com
Telefoon:
06 28681253

Eigenschappen woongroep:

Naam:
55+ Woongroep De Doorzetters
Adres:
Afroditekade 14b
Postcode en plaats:
1076 DP Amsterdam
Provincie:
Noord Holland
Ligging:
De voorzijde (noord) van de appartementen ligt aan de Afroditekade. De achterzijde (zuid, met balkon) ligt aan een mooie, zonnige, binnentuin. Op loopafstand is er openbaar vervoer, winkels en veel restaurantjes.
Er is een dienstencentrum (Cordaan) en een activiteitencentrum in het blok aanwezig. Onder het complex is een parkeergarage, waar voor € 125 per maand een plek gehuurd kan worden, mits beschikbaar.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Wachtlijst
Oppervlakte woning:
66 m2 tot 85 m2
Prijs:
De netto-huurprijs ligt tussen € 678 en €720,42, prijspeil mei 2019. De servicekosten zijn €94,00. Dit is inclusief 1/11e deel van de groepswoninghuur.
Aantal woningen:
11 plus een gemeenschappelijke woning

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

De groep vergadert ongeveer 1 x per 2 maanden. Er is een bestuur en er zijn verschillende werkgroepen. Bij voorkeur participeert ieder lid in een groep of neemt, in overleg, initiatief voor een taak.
Twee keer per jaar organiseren wij een uitstapje/activiteit met elkaar.
Eenmaal per week is er de mogelijkheid om met elkaar te eten, wij drinken wekelijks een drankje samen, kijken naar een mooie dvd of organiseren bv. eens per maand een schilder middag. Aansluiten en meedoen kan, mag ( graag zelfs,) maar het moet niet.
Andere initiatieven zijn altijd welkom en bespreekbaar.

Kandidaat

De belangstellende moet reeds woonachtig zijn in de stadsregio Amsterdam en tussen de 50 en 65 jaar oud zijn.
Na een telefonisch gesprek of e-mailcontact stuurt de contactpersoon u een aanmeldingsformulier.
U komt dan voorlopig in onze “kaartenbak”. Mocht onze wachtlijst slinken of hebben wij met spoed een nieuwe bewoner nodig, dan starten wij met de belangstellenden uit deze kaartenbak een (evt. versnelde) kennismakingsprocedure. U kunt dus al jonger dan 55 jaar contact met ons opbouwen, maar een woning mag u pas vanaf uw 55e jaar betrekken.

Toewijzing van een sociale huurwoning in onze woongroep gebeurt conform de regels voor “Passend toewijzen”. Informatie daarover kunt u opvragen via Woningcorporatie Eigen Haard.

Profiel

Uitgangspunten zijn: zelfstandigheid, ‘leven en laten leven’ met betrokkenheid en soms ook zorg naar elkaar. Onze gezamenlijke waarden zijn: wederzijds respect, gerichtheid op plezier en humor, positieve gerichtheid, ruimte voor emoties, diversiteit en confrontaties, oplossingsbereidheid. Ieder lid participeert. De mening van ieder lid wordt gehoord, besluiten worden zoveel mogelijk zonder overwegend bezwaar van leden genomen. Dit noemt men de ‘sociocratische methode’ (wat dat precies inhoudt kunt u via internet opzoeken). Er is een balans tussen zakelijk/ inhoudelijk vergaderen en ontmoeten. De woongroep verwelkomt vrouwen, mannen en “stellen”. Momenteel bestaat de groep uit 11 vrouwen en de wachtlijstleden.