Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongroep Couwenhoven

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongroep Couwenhoven
Website:
http://www.woongroepcouwenhoven.jouwweb.nl
Contactpersoon:
R. van der Kuip
E-mail:
rvanderkuip@home.nl
Telefoon:
030 8771663 (secretaris)

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongroep Couwenhoven
Adres:
Couwenhoven 1221
Postcode en plaats:
3703 VB Zeist
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Gesitueerd in de wijk Couwenhoven in Zeist-west, een wijk met veel groen en wandelpaden. Openbaar vervoer (bus), winkels en gezondheidscentrum, kerkelijk centrum en sporthal op loopafstand aanwezig in Winkelcentrum de Clomp.

Groepswonen? Een ideale woonvorm voor 55 plus
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Wachtlijst
Oppervlakte woning:
< 80 m2
Prijs:
2 kamerflat € 501,-- ; 4 kamerflat € 701,-- huurprijzen inclusief servicekosten en verwarming
Aantal woningen:
20

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

In de gemeenschappelijke flat “De Kauw” vinden allerlei activiteiten plaats. Het schoonhouden van De Kauw doen we zelf, ieder heeft op zijn tijd corvee. Ieder lid en aspirant-lid kan meedoen aan de activiteiten. We verwachten van de leden dat ze aan activiteiten naar keuze deelnemen.

  • 1x per week inloopochtend
  • 1x per week spelletjesavond
  • 1x per week schilderen
  • 1x per maand gezamenlijk eten
  • 1x per maand film avond
  • 1x per maand boekenclub
  • 1x per maand happy hour

Dagelijks wordt er gewandeld, het boerenland is vlakbij en we zien de herten in het wild.
In de zomermaanden fietst men een maal per week gezamenlijk, onderbroken door een kopje koffie. Regelmatig zijn er uitstapjes naar culturele bezienswaardigheden, voorstellingen en concerten..
De woongroep heeft contact met de overige bewoners van het gebouw en is vertegenwoordigd in de bewonerscommissie. Jaarlijks bezoeken we de nieuwjaarsreceptie en de barbeque die door de bewonerscommissie worden georganiseerd.

Kandidaat

De ballotagecommissie beslist na een kennismakingsperiode over toelating op de wachtlijst. Leden op de wachtlijst zijn welkom bij de activiteiten van de woongroep.

Profiel

De woongroep heeft een dagelijks bestuur en een kascommissie. Daarnaast hebben we een activiteiten commissie en een kookcommissie. Er worden huishoudelijke vergaderingen gehouden waarin hoofdelijk gestemd wordt over veranderingen.
Er is een ruime gemeenschappelijke flat waar tal van activiteiten plaats vinden. Het streven is om gezelligheid en onderlinge steun te combineren met persoonlijke vrijheid. Er heerst een prettige sfeer tussen de bewoners, die in de leeftijd varieren van 57 tot 80 jaar met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar. Momenteel bestaat de woongroep uit 18 dames, 1 heer en 4 echtparen.
De woongroep is geleidelijk tot stand gekomen d.m.v. het z.g. inbreisysteem. Dit gaat als volgt: bij vrijkomen van een appartement wordt dit door de RK Woningbouwvereniging eerst aan leden van de woongroep aangeboden. Daardoor liggen de flats van de woongroepleden verspreid over het hele gebouw.