Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongemeenschap de Kamp

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongemeenschap de Kamp
Contactpersoon:
Janny Koops-Oosterveld
E-mail:
woongemeenschap.dekamp@gmail.com
Telefoon:
030-6563530

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongemeenschap de Kamp
Adres:
Kampweg 4
Postcode en plaats:
3981 EX Bunnik
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Het terrein van de groep is een voormalige oude boerderij gelegen aan de rivier de Krommerijn. De woningen zijn nieuw gebouwd op de plekken waar schuren en stallen stonden. De gemeenschappelijke ruimte is De Deel, die voor dat doel verbouwd is.
Huur / Koop:
Koopwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
De groep hanteert geen wachtlijst
Oppervlakte woning:
>100 m2
Aantal woningen:
4

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

De bewoners eten tweemaal per week gezamenlijk en drinken iedere dag samen koffie met wie er is. Er worden regelmatig uitstapjes met elkaar gemaakt.
Het werk voor het gemeenschappelijke deel: het onderhoud van de moestuin, het terrein, de gemeenschappelijke ruimte De Deel, etc. wordt verdeeld.

De Deel wordt gebruikt voor talloze activiteiten, niet alleen door de groep maar ook door anderen. De plaatstelijke organisatie voor Vluchtelingenwerk houdt er kantoor en de Wereldwinkel Bunnik heeft daar de opslag van goederen. Verder wordt deze ruimte verhuurd aan groepen waar een van de bewoners bij betrokken is, zoals filosofiegroep, literatuurcursus, politieke partij, Amnesty, etc,

Profiel

Vier vrienden/paren namen het initiatief voor deze kleine woongroep. De initiatiefnemens wonen sinds 1986 in deze kleine woongroep. Zij zijn erg op elkaar betrokken, maar hebben voldoende privacy. Uitgangspunt voor deze groep is ‘op een aanvaardbare manier samen ouder worden’.

Over de geschiedenis van De Kamp is t.g.v. het 30-jarig bestaan een boekje geschreven met de titel: ‘Meer dan buren’ (€ 5,–). Bestellen? Email de contactpersoon.

Sinds in 2014 een van de woningen door overlijden verkocht is aan nieuwe bewoners, is de samenstelling van de groep veranderd. In plaats van één generatie wonen nu drie generaties in de woongemeenschap. De vriendschappelijk sfeer die de groep vanaf het begin kenmerkte, is gebleven.