Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongemeenschap David Lopes Dias

Contactgegevens:

Contactpersoon:
Helen Slooff
E-mail:
woongr.D.LopesDias@gmail.com
Telefoon:
035 7505677

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongemeenschap David Lopes Dias
Adres:
Lopes Diaslaan 35
Postcode en plaats:
1222 VA Hilversum
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Dichtbij bos en hei ligt het complex van 22 woningen verdeeld over twee woonlagen. Het zijn twintig drie kamer en twee twee kamer woningen. Onze woongemeenschap ligt aan de rand van Hilversum Noord. NS station op 12 minuten loopafstand en om de hoek is een bushalte. Het is een rustige wijk waar toch voldoende faciliteiten aanwezig zijn, zoals een zorg- en welzijn centrum. Ook zijn er voldoende winkels voor de dagelijkse behoeften.
Alle woningen kijken uit op een mooie, grote gemeenschappelijke tuin, waar veel soorten vogels huizen.
Voor de activiteiten die wij samen doen is er een gemeenschappelijke ruimte met een keuken. Tevens is er een logeerkamer met douche en toilet.
De kamer is geschikt voor twee personen.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Er is plaats op de wachtlijst voor mannen en vrouwen tussen de 50 en 66 jaar.
Oppervlakte woning:
alle woningen zijn +/- 60 m2
Prijs:
+/- 560 euro
Aantal woningen:
22

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

De gezamenlijke activiteiten bestaan uit één keer in de maand met elkaar koken en eten. Elke zondag is er een happy hour. Er worden filmavonden gehouden en op initiatief van de bewoners uiteenlopende dingen georganiseerd. Op dit moment bestaat de woongroep uit vier mannen en 14 vrouwen in de leeftijd van 48 tot 90 jaar. We zijn op zoek naar enthousiaste gemotiveerde bewoners die bereid zijn
om met elkaar onze prachtige tuin te onderhouden en zich in willen zetten voor onze woongroep.

Kandidaat

Wij zijn op zoek naar mensen die graag een steentje bij willen dragen aan het reilen en zeilen van onze club. Eigen creatieve inbreng wordt zeer op prijs gesteld. Een sociale instelling is hierbij heel belangrijk.

Profiel

Woongemeenschap David Lopes Dias is een woongroep voor mensen vanaf 45 jaar. De sociale huur bedraagt 700 euro. Het wooncomplex ligt in een bosrijke omgeving dicht bij de hei en op 10 minuten loopafstand van het NS station Media Park. Je fietst in tien minuten naar het centrum. De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een gezellige huiskamer met een open keuken grenzend aan terras en tuin. In de huiskamer staan een piano, tv en een goed gesorteerde boekenkast. Er is een logeerkamer met douche en toilet, een klusruimte en een kantoor.

Het wooncomplex heeft 16 driekamer- en 2 tweekamerappartementen, respectievelijk 70 m2 en 65 m2. De appartementen op de begane grond hebben een groot terras, grenzend aan de tuin. De woningen op de eerste verdieping hebben een balkon met uitzicht op de tuin. Er is geen lift aanwezig.