Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Vereniging Woongroep van Ouderen “De Groene Horst”

Contactgegevens:

Foto:
foto van Vereniging Woongroep van Ouderen “De Groene Horst”
Website:
http://www.degroenehorst.nl
Contactpersoon:
Ad Warmerdam (voorzitter)
E-mail:
voorzitter@degroenehorst.nl

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Vereniging Woongroep van Ouderen “De Groene Horst”
Adres:
Büllerlaan 4-31
Postcode en plaats:
1945 SR Beverwijk
Provincie:
Noord Holland
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Prijs:
€ 500 - € 600
Aantal woningen:
30

Informatie over de woongemeenschap

Kandidaat

Lid worden

Lid worden is mogelijk vanaf 55 tot 70 jaar. Inschrijvingen en aanmeldingen kunt u versturen aan: Vereniging ‘De Groene Horst’, t.a.v. de secretaris, Büllerlaan 4-31, 1945 SR Beverwijk. Of per email: secretariaat@degroenehorst.nl. Onder vermelding van uw telefoonnummer, geboortedatum en aantal personen.

U ontvangt een ontvangstbevestiging. Vervolgens wordt u door het bestuur uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Hierna kunt u aspirantlid worden voor 1 jaar. In dit jaar kunt u de vereniging en de bewoners beter leren kennen. Bijvoorbeeld door het bijwonen van de wekelijkse koffieuurtjes en de ledenvergaderingen. Tijdens de jaarvergadering wordt u door de leden gekozen tot buitenlid.

De contributie voor aspirant-leden bedraagt € 6,-  en voor leden € 12,- per jaar. De woning huurt u van Pré Wonen. De huur is afhankelijk van het type woning en varieert van € 500,- tot € 600,- per maand (peildatum december 2012). De zakelijke afhandeling van de verhuur, de huurbetalingen en het onderhoud gaat via Pré Wonen.

 

Profiel

De vereniging heeft tot doel een prettig woon- en leefmilieu te creëren en vriendschappelijk en zorgzaam met elkaar om te gaan terwijl de privacy gewaarborgd blijft. De woongemeenschap bestaat uit leden die nog geheel zelfstandig functioneren. De vereniging vraagt van haar leden, om af en toe deel te nemen aan haar activiteiten. Dit houdt in: de gemeenschappelijke zaal ‘de Rotonde’ af en toe te bezoeken, activiteiten te ontplooien en om de vergaderingen te bezoeken die 2 tot 4 keer per jaar worden gehouden.