Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Vereniging Woongroep Surplus

Contactgegevens:

Foto:
foto van Vereniging Woongroep Surplus
Website:
http://www.zeisterwerf.nl
E-mail:
woongroepsurplus@gmail.com

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Vereniging Woongroep Surplus
Adres:
Zeister Haven 60 - 102
Postcode en plaats:
3703 AZ Zeist
Provincie:
Utrecht
Huur / Koop:
Koopwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
ja
Oppervlakte woning:
ong. 70 – 170 m2
Aantal woningen:
22

Informatie over de woongemeenschap

Profiel

Woonproject voor jonge senioren nabij centrum Zeist
Vanaf 2015 ontwikkelde een groep jonge senioren (vereniging woongroep Surplus) een appartementencomplex in Zeist onder de naam Zeisterwerf.
De locatie is het voormalige terrein van brandweer / gemeentewerf – naast Bartiméus – hoek Van Renesselaan en Griffensteijnselaan. Op loopafstand van bushalte (o.m. naar Utrecht), slot Zeist en winkels. Inmiddels zijn de appartementen opgeleverd.

Het gaat om 22 koopappartementen, verdeeld over twee (aan elkaar verbonden) woonvolumes van telkens drie woonlagen. Het complex werd in CPO gebouwd (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De toekomstige bewoners hadden zeggenschap over de bouw en de inrichting van hun appartement. Het project voorziet in een royale gemeenschappelijke ruimte en een grote tuin.

De appartementen variëren in grootte van ong. 70 – 170 m2. en beschikken alle over een buitenruimte van 20 m2 of meer. Er is bij het gebouw voldoende parkeergelegenheid. Er is een ruime fietsenstalling en er zijn interne en externe bergingen.
Het project is ontworpen door ZECC-architecten. Aannemer is bouwbedrijf Salverda Bouw (’t Harde). De woongroep werd bij de ontwikkeling projectmatig en kostentechnisch begeleid door bureau LAYSAN te Cothen.

De bouw is levensloopbestendig, energiezuinig, met gebruik van duurzaam materiaal.
Er is een VvE (Vereniging van eigenaars) waar iedere bewoner lid van is.
Voor serieuze belangstellenden is er, na een kennismakingstraject, de mogelijkheid om op een wachtlijst geplaatst te worden.

Filosofie
De woongroep richt zich op “goed nabuurschap”: elkaar inspireren en plannen maken (zonder groepsdwang); faciliteiten delen (atelier, ontmoetingsruimte, tuin…); elkaar bijstaan bij tegenslag of ziekte (zonder de verwachting van mantelzorg). Alles er op gericht om zo lang en vitaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen.
De omvang van het project (22 appartementen) is niet te groot (geen anonimiteit) en niet te klein (we hoeven niet allemaal elkaars “beste vrienden” te zijn).


Zie www.zeisterwerf.nl. Voor vragen: info@zeisterwerf.nl