Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Vereniging Woongroep Surplus

Contactgegevens:

Foto:
foto van Vereniging Woongroep Surplus
Website:
http://www.zeisterwerf.nl
Contactpersoon:
Kees Wijnhorst
E-mail:
woongroepsurplus@gmail.com
Telefoon:
06-29384707

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Vereniging Woongroep Surplus
Adres:
Zeister Haven 60 t/m 102
Postcode en plaats:
3703 AZ Zeist
Provincie:
Utrecht
Huur / Koop:
Koopwoningen
Status:
Bouwend
Aantal woningen:
22

Informatie over de woongemeenschap

Profiel

WOONPROJECT VOOR JONGE SENIOREN nabij centrum Zeist.

Vanaf 2015 ontwikkelt een groep jonge senioren (vereniging woongroep Surplus) een appartementencomplex in Zeist onder de naam ZEISTERWERF.

De locatie is een deel van het voormalige terrein van brandweer / gemeentewerf naast “Bartiméus”, hoek Van Renesselaan en Griffensteijnselaan. Op loopafstand van bushaltes (o.m. naar Utrecht), slot Zeist en winkels.

Het gaat om 22 koopappartementen, verdeeld over twee (aan elkaar verbonden) woonvolumes van telkens drie woonlagen. Het complex wordt in CPO gebouwd (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De toekomstige bewoners hebben zeggenschap gehad over de bouw en de inrichting van hun appartement. Het project voorziet in een royale gemeenschappelijke ruimte en een grote tuin.

De appartementen variëren in grootte van ong. 70 – 170 m2. en beschikken alle over een buitenruimte van 20 m2 of meer. Er is bij het gebouw voldoende parkeergelegenheid; er is een ruime fietsenstalling; er zijn zowel inpandige als externe bergingen. Alle 22 appartementen zijn bezet.

Het project is ontworpen door ZECC-architecten. Aannemer is bouwbedrijf Salverda Bouw (’t Harde).

De bouw is levensloopbestendig, energiezuinig, met gebruik van duurzaam materiaal.

FILOSOFIE

De woongroep richt zich op “goed nabuurschap”: elkaar inspireren en plannen maken (zonder groepsdwang); faciliteiten delen (atelier, ontmoetingsruimte, tuin); elkaar bijstaan bij tegenslag of ziekte (zonder de verwachting van mantelzorg). Alles is erop gericht om zo lang en vitaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

De omvang van het project (22 appartementen) is niet te groot (geen anonimiteit) en niet te klein (we zijn niet allemaal elkaars “beste vrienden”).

Voor serieuze gegadigden is er een kennismakingstraject.

STAND VAN ZAKEN

Op 24 augustus 2018 is de grond door de gemeente Zeist overgedragen aan de leden van Surplus. Hierna is begonnen met de bouw van het project. De bouwtijd is één jaar. Een Vereniging van Eigenaars is opgericht.

Het is mogelijk om op een wachtlijst te komen.

NADERE INFORMATIE

Zie www.zeisterwerf.nl. Voor vragen: info@zeisterwerf.nl