Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Vereniging t Hof Popkensburg

Contactgegevens:

Foto:
foto van Vereniging t Hof Popkensburg
Website:
http://www.hofpopkensburg.nl
E-mail:
prhofpopkensburg@gmail.com
Telefoon:
06-20575511

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Vereniging t Hof Popkensburg
Adres:
Kasteelstraat 7
Postcode en plaats:
4333 RK Middelburg
Provincie:
Zeeland
Ligging:
De woongroep is landelijk gelegen aan de rand van het dorpje St. Laurens. Met de fiets bent u in 15 minuten in de historische stad Middelburg.
Er is op loopafstand een bus. Er is geen winkelcentrum op loopafstand.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Wachtlijst
Oppervlakte woning:
60 - 80 m2
Prijs:
Huurprijzen vanaf 605 euro (vanaf 01-07-2018) afhankelijk van de grootte van de woning. Alle woningen komen in aanmerking voor huurtoeslag. Overige kosten zie website.
Aantal woningen:
16; 9 kleine en 7 grotere. Deze laatsten zijn bestemd voor 2 personen.

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Op werkdagen is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Af en toe eten we samen. De bewoners voeren met elkaar bepaalde taken uit. Er is met name nogal wat werk buiten aan de groenvoorziening. Daarnaast zijn er organisatorische, sociale en huishoudelijke werkzaamheden.

Kandidaat

Een kandidaat wordt uitgenodigd om bij de koffie een en ander over zichzelf te vertellen. De bewoners beslissen over toelating op de wachtlijst. Als er een woning vrijkomt komt de kandidaat een week ‘proefwonen’ in het logeerhuis. Daarna wordt er gestemd.

Profiel

De woongemeenschap is in 1986 tot stand gekomen en bestaat uit ongeveer 20 bewoners. De leeftijden van de huidige bewoners liggen tussen de 56 en 83 jaar.

Rondom zijn weilanden met schapen en paarden. Er zijn 16 huurwoningen, gebouwd rond een voormalige boerderij met een prachtige grote tuin eromheen die we zelf onderhouden. Voor gasten hebben we een logeerhuisje.

PR e-mailadres: prhofpopkensburg@gmail.com