Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Vereniging De Valleihorst

Contactgegevens:

Foto:
foto van Vereniging De Valleihorst
Website:
http://www.devalleihorst.nl
Contactpersoon:
Margreet Rietveld
E-mail:
devalleihorst@live.nl
Telefoon:
06 19055558

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Vereniging De Valleihorst
Adres:
Ruige Velddreef 115
Postcode en plaats:
3831 PG Leusden
Provincie:
Utrecht
Ligging:
Het appartementencomplex telt 22 huurwoningen die zich deels op de begane grond (met tuintje) en deels op de eerste verdieping (lift aanwezig) bevinden.
De woningen zijn gesitueerd rondom een binnentuin met terras.
Meerdere bushaltes en een winkelcentrum zijn op loopafstand aanwezig evenals een huisartsen praktijk.
Leusden is een kleine gemeente met een landelijke uitstraling.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Momenteel 1 woning vrij
Oppervlakte woning:
70 m2
Prijs:
> € 600
Aantal woningen:
22

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Zowel op cultureel als op sportief vlak zijn er initiatieven. Wie een leuk idee heeft zoekt maatjes. Zo hebben we in de wintermaanden eenmaal in de 14 dagen een filmavond en is er een wekelijkse spelavond. Op vrijdagavond wordt meestal na de koffie koersbal gespeeld en nog wat nagepraat tot in de kleine uurtjes. In onze gemeenschappelijke ruimte is er de gelegenheid om met elkaar koffie en/of thee te drinken op woensdag- en zondagmorgen. We organiseren af en toe een gezamenlijk etentje en ’s zomers een barbeque in onze tuin.
Er zijn commissies voor: de kennismaking, public relations, huisbladredactie, evenementen, tuin en lief&leed. 2 a 3 keer per jaar vergaderen we over ons wel en wee, het bestuur maandelijks.

Kandidaat

Als u zich aanmeldt gaat de volgende procedure in werking: voor een eerste kennismaking wordt u uitgenodigd op onze koffie/thee ochtenden. Op informele wijze leert u de bewoners en zij u alvast een beetje kennen. Tegelijkertijd ontvangt u alle benodigde informatie. Na een kennismakingsperiode, als alles klikt, volgt een vergadering waarin de bewoners over uw toelating als lid van onze Vereniging stemmen. U hoort dan bij de groep. Dit betekent dat u welkom bent op de vergaderingen en bij alle evenementen en activiteiten van de groep en als er een woning vrijkomt komt u daarvoor in aanmerking.

Profiel

De woongroep is in het najaar van 1993 tot stand gekomen en staat open voor alle categorieën van de maatschappij, ongeacht ras, levensbeschouwing of politieke overtuiging. Er is een gezellige sfeer waar vriendschappen opbloeien en waarin men interesse heeft voor elkaar. In de woongemeenschap wonen momenteel 2 alleenstaande mannen en 19 alleenstaande vrouwen, maar ook echtparen zijn welkom. De leeftijdsopbouw is van 50 tot 84 jaar.
Deelnemen aan een woongemeenschap moet een doelbewuste, weloverwogen keuze zijn. Groepswonen moet je willen, je moet ervoor kiezen, je moet ervoor voelen…….