Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongemeenschap De Oosterburen

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongemeenschap De Oosterburen
Website:
https://www.oosterburendenbosch.nl/
Contactpersoon:
Ine van der Zanden
E-mail:
info@oosterburendenbosch.nl
Telefoon:
(06) 24 45 96 28

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongemeenschap De Oosterburen
Adres:
Hertoglaan 1A
Postcode en plaats:
5213 XV Den Bosch
Provincie:
Noord Brabant
Ligging:
Zie site.
Huur / Koop:
Huur- en koopwoningen
Status:
Wonend
Aantal woningen:
14

Informatie over de woongemeenschap

Kandidaat

Ben je op zoek naar een woning in een woongemeenschap en heb je belangstelling voor ons woonconcept? Op dit moment zijn alle woningen bezet. Maar we houden een lijst bij van belangstellenden. Mocht er een woning vrijkomen dan brengen we de mensen op deze lijst als eerste op de hoogte van het beschikbaar komen van de woning. Pas enkele weken later wordt de woning publiekelijk aangeboden. Je hebt dan eerder de mogelijkheid om met de verkoper in onderhandeling te gaan.

We verwachten een duidelijke motivatie om te willen wonen in onze woongemeenschap. Inzet bij activiteiten en bereidheid om elkaar te ontmoeten. Alle bewoners van De Oosterburen dragen graag iets bij aan de community! Hiervoor hebben we werkgroepen, zoals een Tuincommissie, een werkgroep Huishouden, een PR-werkgroep en daarnaast een VvE-bestuur en een bestuur van de bewonersvereniging.

Alle bewoners zijn verplicht lid van onze bewonersvereniging en onderschrijven de inhoud van de statuten en het huishoudelijk reglement. Een belangrijke voorwaarde om in de groep te kunnen functioneren is zelfredzaamheid. Je kunt rekenen op burenhulp, een eerste opvang bij problemen, maar niet op professionele hulp in medische of sociale zin. Daar moet je zonodig zelf voor zorgen.

Profiel

Momenteel bestaat onze groep uit 19 mensen, zowel één- als tweepersoonshuishoudens en wat meer vrouwen dan mannen. We organiseren regelmatig een gezamenlijke activiteit; samen een voetbalwedstrijd kijken of een filmavondje, de Grote Klusochtend eens in de 6 weken,  zo goed als dagelijks koffiedrinken (als je wil),  spelletjesavond en we eten soms samen.