Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Oecumenische woongroep Wel-Licht

Contactgegevens:

Contactpersoon:
Berthe Korvinus
E-mail:
intakewel@gmail.com

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Oecumenische woongroep Wel-Licht
Adres:
Duin en Vaart 5
Postcode en plaats:
2105 MJ Heemstede
Provincie:
Noord Holland
Ligging:
Openbaar vervoer (bus) en winkelcentrum op loopafstand.
Huur / Koop:
Huur- en koopwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Wachtlijst
Oppervlakte woning:
< 80 m2
Prijs:
plusminus € 600,--
Aantal woningen:
9 huurwoningen, 1 koopwoning

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Voorzieningen

Er is een ruime fraaie groepsruimte, die huiskamer genoemd wordt. Er is een logeerkamer voor logés van de leden. Tenslotte is er een gemeenschappelijke ruimte met wasmachine en droogapparaat. Iedere bewoner heeft een eigen bergruimte in een afzonderlijk gebouw en daarnaast is er een fietsenstalling. De tuin is fraai en biedt gelegenheid buiten te zitten. In de nabijheid is een verzorgingshuis. De omgeving is fraai: de duinen liggen op fietsafstand. De stranden van Zandvoort en Bloemendaal zijn niet ver.

Activiteiten

Elke maandag is er koffieochtend en eenmaal per maand eet men gezamenlijk. Tevens wordt er eenmaal per maand een activiteitenmiddag georganiseerd. Daarnaast is er driemaal per jaar een ledenvergadering. Er zijn verschillende werkgroepen: de tuincommissie, de kunstcommissie en activiteitencommissie. Corveewerkzaamheden wisselen per maand. Jaarlijks is er een excursie.

Kandidaat

Voordat iemand op de wachtlijst kan komen woont betrokkene een aantal maanden de gezamenlijke activiteiten bij om nader kennis te maken. Wanneer iemand lid wil worden na deze periode legt de intakecommissie het voorstel voor aan de ledenvergadering waar besloten wordt over de toetreding. Het nieuwe lid wordt daarna op de wachtlijst geplaatst.

Profiel

Na tien jaar voorbereiding konden de bewoners in het jaar 2000 hun appartementen betrekken. De woongroep is gebaseerd op het oecumenische gedachtegoed. Het karakter van de woongroep is als volgt omschreven: verdraagzaamheid, openstaan voor verschillende religieuze/levensbeschouwelijke visies en zorg voor elkaar.