Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Groene Veste, woongemeenschap 55+

Contactgegevens:

Foto:
foto van Groene Veste, woongemeenschap 55+
Contactpersoon:
Marina Muller
E-mail:
marinamul@hotmail.com
Telefoon:
0610200546

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Groene Veste, woongemeenschap 55+
Adres:
Secretariaat, Laan van Berlijn 361
Postcode en plaats:
2034 SM Haarlem
Provincie:
Noord Holland
Ligging:
Aan de Laan van Berlijn. De achterzijde van het gebouw ligt op het zuiden met uitzicht op het Heempark. Het winkelcentrum "Schalkwijk" en het openbaar vervoer (bus) zijn op loopafstand bereikbaar.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
OP DIT MOMENT HANTEREN WIJ EEN LEDENSTOP
Oppervlakte woning:
80 - 100 m2
Prijs:
circa € 600
Aantal woningen:
20

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

Regelmatig diverse sociale activiteiten en vergaderingen.

Kandidaat

Vanaf 55 jaar kan men zich via een formulier aanmelden, aan te vragen bij het secretariaat. De aspirant-leden krijgen een gesprek met de kennismakingscommissie. Nadat de kandidaten gedurende ten minste een half jaar vergaderingen of andere activiteiten hebben bijgewoond, beslissen de leden over de toelating op de ledenlijst.

Profiel

Vanaf eind 1999 is er geijverd voor een wooncomplex van senioren in Haarlem. Uiteindelijk werd deze droom pas eind 2010 werkelijkheid bij de oplevering van dit complex. Dat omvat 48 driekamerappartementen, waarvan er 20 bestemd voor de woongroep. Op de begane grond is kantoorruimte en daaronder een halfverdiepte parkeergarage. De huurprijs is inclusief servicekosten, huur gemeenschappelijke ruimte en parkeerplaats.

De doelstelling van “Groene Veste” luidt als volgt:
“De leden van Groene Veste willen in relatie met andere senioren wonen met behoud van individuele contacten elders. Zij hebben belangstelling voor elkaar, dragen een bepaalde verantwoordelijkheid voor het welzijn van andere bewoners, hebben regelmatig onderling contact en verlenen – indien nodig – onderlinge burenhulp.”

Bij de vereniging zijn momenteel zo’n 30 huishoudens ingeschreven. Dit zijn zowel echtparen als alleenstaanden. Naast de bewoners van de 20 appartementen kent de vereniging zgn. buitenleden. Dit zijn mensen van onze reservelijst, die wij bij mutatie als nieuwe bewoner(s) kunnen voordragen bij onze verhuurder Pré Wonen. Overigens willen niet alle buitenleden voor een appartement in aanmerking komen.

Indien u belangstelling hebt voor het wonen in een woongemeenschap, waar men zich sociaal naar elkaar opstelt, en u bent tussen de 55 en 70 jaar jong en nog geheel zelfredzaam, kunt u contact met ons opnemen.