Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Woongemeenschap De Oosterburen

Contactgegevens:

Foto:
foto van Woongemeenschap De Oosterburen
Website:
https://www.oosterburendenbosch.nl/
Contactpersoon:
Paul van Rossem
E-mail:
paul@oosterburendenbosch.nl
Telefoon:
0654683405

Eigenschappen woongroep:

Naam:
Woongemeenschap De Oosterburen
Adres:
Hertoglaan 1A
Postcode en plaats:
5213 XV Den Bosch
Provincie:
Noord Brabant
Ligging:
Project nog in ontwikkeling. Zie site.
Huur / Koop:
Koopwoningen
Status:
Wonend
Aantal woningen:
14

Informatie over de woongemeenschap

Kandidaat

Ben je op zoek naar een woning in een woongemeenschap en heb je belangstelling voor ons woonconcept? Op dit moment zijn alle woningen bezet. Maar we houden een lijst bij van belangstellenden. Mocht er een woning vrijkomen dan brengen we de mensen op deze lijst als eerste op de hoogte van het beschikbaar komen van de woning. Pas enkele weken later wordt de woning publiekelijk aangeboden. Je hebt dan eerder de mogelijkheid om met de verkoper in onderhandeling te gaan.
We verwachten een duidelijke motivatie om te willen wonen in onze woongemeenschap. Inzet bij activiteiten en bereidheid om elkaar te ontmoeten. Alle bewoners van De Oosterburen dragen graag iets bij aan de community! Hiervoor hebben we werkgroepen, zoals een Tuincommissie, een werkgroep Gemeenschappelijke Voorzieningen, een Bouwcommissie, een PR-werkgroep en daarnaast een VvE-bestuur en een bestuur van de bewonersvereniging.
Alle bewoners zijn verplicht lid van onze bewonersvereniging en onderschrijven de inhoud van de statuten en het huishoudelijk reglement. Een belangrijke voorwaarde om in de groep te kunnen functioneren is zelfredzaamheid. Je kunt rekenen op burenhulp, een eerste opvang bij problemen, maar niet op professionele hulp in medische of sociale zin. Daar moet je zonodig zelf voor zorgen.

Profiel

Momenteel bestaat onze groep uit 19 mensen, zowel één- als tweepersoonshuishoudens en wat meer vrouwen dan mannen. Ook al is ons complex nog niet klaar, we doen al veel samen, vergaderen uiteraard veel over de bouw, de manier waarop we willen samenleven en we gaan regelmatig samen uit eten.