Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

55+ Woongroep ’t Roer Om

Contactgegevens:

Foto:
foto van 55+ Woongroep ’t Roer Om
Contactpersoon:
Wil Zwarteveen of Marja Kwakernaak
E-mail:
wil.zwarteveen@icloud.com of muts50@hotmail.com
Telefoon:
06 36150389 of 06-23648954

Eigenschappen woongroep:

Naam:
55+ Woongroep ’t Roer Om
Adres:
Levantstraat 102
Postcode en plaats:
7559 CE Hengelo
Provincie:
Overijssel
Ligging:
Ons wooncomplex staat in een parkachtige omgeving met grote vijverpartijen in de ruim opgezette woonwijk Roershoek/Slangenbeek. Er is voldoende parkeergelegenheid. Zowel de binnenstad als het buitengebied zijn goed en snel bereikbaar. Diverse winkels en het medisch centrum bevinden zich op loopafstand. Er is een goede busverbinding (4x per uur) o.a. naar het centrum van Hengelo en het centraal station. Hengelo heeft veel autovrije fietspaden en ligt nabij Nederlands grootste landgoed Twickel waar het fantastisch wandelen en fietsen is. De stad en omgeving hebben een groot aanbod op cultureel, culinair en actief gebied.
Huur / Koop:
Huurwoningen
Status:
Wonend
Wachtlijst:
Ja
Oppervlakte woning:
3 kamerwoning van < 75m2 met balkon of klein tuintje en een eigen berging op begane grond
Prijs:
€ 570,-- per maand (incl. servicekosten)
Aantal woningen:
26

Informatie over de woongemeenschap

Activiteiten

In de gemeenschappelijke ruimte “ het Trefpunt ” ontmoeten we elkaar elke dinsdag tussen 10 en 11 uur voor de koffie/thee. Om de week is daar op de woensdagmiddag ook een gezellig samenzijn met verschillende, al dan niet creatieve activiteiten. Aansluitend is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Het spontaan organiseren van een activiteit of een groepsmaaltijd wordt zeer op prijs gesteld. Onze blikvanger, de prachtige binnentuin met enkele terrassen, wordt zoveel mogelijk door de leden zelf onderhouden. Daar waar nodig is krijgen we hulp van een hoveniersbedrijf. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de verwarmde en goed uitgeruste hobby/klusschuur.

Kandidaat

Met of zonder afspraak kunt u vrijblijvend kennis komen maken op de koffieochtend, elke dinsdag van 10-11uur. Het bezichtigen van 1 of meerdere woningen is dan ook mogelijk.  Voor meer informatie en onze procedure kunt u contact opnemen met bovengenoemde contactpersonen van de introductiecommissie.  Inschrijving op de aspirant ledenlijst kan al vanaf 50 jaar. Het toekennen van een vrijgekomen woning kan vanaf 55 jaar, uitzonderingen zijn bespreekbaar.

Profiel

In 1992 heeft de woongemeenschap ’t Roer het complex in gebruik genomen. De groep bestaat voornamelijk uit alleenstaanden en enkele echtparen. Momenteel 31 personen in de leeftijd tussen 56 en 85 jaar.

Onze doelstelling:

  • Bewust kiezen voor een woongemeenschap.
  • Individueel wonen, maar met de wens van ‘samen’ leven.
  • Respect voor elkaar en elkaars privacy tonen.
  • ‘Noaberschap’/burenhulp : elkaar met raad en daad bijstaan.
  • Zelfredzaam zijn èn op vrijwillige basis naar elkaar omkijken.
  • Je inzetten voor verbondenheid in een prettig leefklimaat door, naar vermogen, actief en sociaal te zijn. Het eigen- en groepsbelang in acht houden.
  • Het bijwonen van de algemene ledenvergaderingen en goed op de hoogte blijven van wat er leeft en afgesproken is binnen onze vereniging.