Er zijn steeds meer bewonersgroepen die in hun straat of buurt samen hun huizen willen verduurzamen. Samen is leuker, makkelijker en vaak ook goedkoper. Maar waar begin je? Hoe praat je hierover met je buren? En hoe wordt verduurzaming voor zoveel mogelijk bewoners in de buurt interessant?
Met het programma Buurtenergie kan LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) bewonerscollectieven die (willen) werken aan collectieve verduurzaming koppelen aan een ervaren procesbegeleider. Deze ondersteunt in het proces om te komen tot gezamenlijke verduurzamingsmaatregelen in de buurt. Het is iemand die met jullie een plan maakt, het proces kent, meewerkt en adviseert.
Voor wie?
Een groep bewoners ( o.a. vereniging, coöperatie, zonder rechtsvorm) die samen stappen willen zetten in het verduurzamen van hun huizen. Voor LSA bewoners staat inclusiviteit voorop. Bewonerscollectieven die werken aan verduurzamingsmaatregelen die voor zoveel mogelijk buurtbewoners interessant zijn, krijgen voorrang in dit programma.
Moet het bewonerscollectief hiervoor betalen?
Nee, jullie hoeven niet te betalen voor de begeleiding. Wel vragen we jullie onderdeel te worden van de LSA energie community. In de community wisselen we samen met andere deelnemers kennis uit over wat we leren in deze processen.
Deelname is meer dan alleen procesbegeleiding
Deelname aan het programma levert meer op dan alleen hulp van een procesbegeleider op. Als je een aanvraag doet, krijg je naast uren procesbegeleiding (aantal is afhankelijk van je vraag) ook hulp uit de LSA community van energiecollectieven uit het hele land. Je krijgt toegang tot nieuwste kennis en ervaringen over verduurzaming in wijken via workshops en intervisie. Door kennis te delen uit eigen praktijk kan je hieraan ook zelf een actieve bijdrage leveren.
Bekijk voor meer informatie en/of aanmelding de website van LSA.
Geef een reactie