Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Het bestuur zoekt

Een nieuw bestuurslid

Het bestuur van onze vereniging bestaat nu uit vier leden (één vrouw en drie mannen). Daarmee is het aantal activiteiten van de LVGO drastisch toegenomen. Het wordt nu tijd om te kijken naar onze communicatie en PR, naar onze leden en naar buiten. Er kunnen nog veel meer woongroepen van ouderen lid worden van de LVGO, dus die moeten we zien te bereiken. Ook op landelijk, regionaal en lokaal niveau moeten we aan de weg timmeren.

Mede daarom zoekt het bestuur een uitbreiding met een bestuurslid dat thuis is in de wereld van communicatie en public relations. Het spreekt vanzelf dat we voorkeur hebben voor een vrouw. Heb je interesse? Mail dan naar secretaris@lvgo.nl , dan kunnen we een kennismaking regelen.


Leden voor een mediation-groepje

Iedereen heeft wel eens een verschil van mening. Of het nu op je werk is, in je relatie, in het verkeer, of in je woongroep. En meestal komen we daar ook wel weer netjes uit. Maar dat lukt niet altijd. En dan is het handig als je er iemand bij kunt halen die het snapt, die onpartijdig is, en die goede raad en bemiddeling kan verschaffen. Als het gaat om een dergelijk probleem in je woongroep, dan kun je er bijv de LVGO bij halen; dat is een van onze vormen van service aan de leden. We gaan samen het gesprek aan, kijken waar de schoen wringt, en zoeken naar een voor alle betrokkenen aanvaardbare oplossing. Je moet uiteindelijk wel met elkaar verder! Voor dat werk zoeken we naar een paar mensen die daarin ervaren zijn. Je vormt – in eerste instantie met bestuurslid Gerard Broeksteeg – een intervisie-achtig groepje, die elkaar met raad en daad bijstaan en van elkaar leren. En uiteindelijk ga je zelf aan de slag, bij een woongroep met een probleem. Ook dan met volop mogelijkheden van steun en intervisie. Iets voor jou misschien? Neem contact op met Gerard Broeksteeg en praat het met hem door.


Sprekers en geïnterviewden

Op de ALV van 7 maart hebben we gevraagd of er leden zijn die als ‘spreker’ of ‘geïnterviewde’ willen optreden als het LVGO hiervoor benaderd wordt. We hebben nu al twee sprekers en twee interviewees, maar de lijst kan nog groter. Heb je interesse? Mail dan naar secretaris@lvgo.nl , en we nemen contact met je op.