Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Aan het stuur van een woongemeenschap

LVGO agendaIntervisiemiddag ‘Aan het stuur van een woongemeenschap’

Als bestuurslid van een woongemeenschap van 50-plussers komt er veel op je af. Dat vraagt kennis van zaken, maar ook vaardigheden hoe bijvoorbeeld te opereren binnen groepsdynamiek of hoe vorm en inhoud te geven aan een goed bestuur.

Op deze LVGO-intervisiemiddag wisselen ervaren en aankomende bestuursleden hun ervaringen uit. Welke rol pak je als bestuur en hoe vul je deze in? Wat zijn de meest ervaren knelpunten en welke oplossingen zijn hiervoor gevonden? Met welke vraagstukken hebben besturen te dealen en hoe worden deze opgepakt? Na deze middag ga  je naar huis met frisse ideeën voor het besturen in je eigen woongroep.

Deze intervisiemiddag wordt georganiseerd door de LVGO in samenwerking met woongemeenschap Woonwaard in Zaltbommel. Gespreksleider is Gabrielle Verbeek, voorzitter van de LVGO en bestuurslid van woongemeenschap De Oosterburen in ‘s Hertogenbosch.

Datum: donderdag 24 oktober 2019
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Locatie: Woongemeenschap Woonwaard, Johan de Wittstraat 50, 5301 GR, Zaltbommel
Doelgroep: (aankomend) bestuursleden (zowel bewonersvereniging als VvE) van (initiatieven voor) woongemeenschappen die lid* zijn van de LVGO.
Maximum aantal bestuursleden per woongemeenschap: 3
Maximum totaal aantal deelnemers: 45
*zowel groepslidmaatschap als een individueel lidmaatschap

Bijdrage:
leden LVGO: € 5,-
Nog geen lid? Word lid en krijg als welkom gratis toegang tot deze middag. Individueel lidmaatschap: € 26,00 p/jr. Kijk voor groepskortingen op www.lvgo.nl/ de-lvgo/contributie/.
Leden ontvangen vier keer per jaar het LVGO-ledenblad Wijzer Wonen.

Programma

14.00 uur:          Ontvangst en welkom door woongemeenschap Woonwaard

14.10 uur:          Inleiding: Besturen, je moet het maar willen!

Gabriëlle Verbeek, voorzitter LVGO en bestuurslid van woongemeenschap De Oosterburen in ‘s Hertogenbosch

14.20 uur:          Uitwisseling en inspiratie

Deelnemers delen hun ervaringen in subgroepen. Zo mogelijk formeren we aparte subgroepen voor voorzitters, secretarissen en penningmeesters.
Dit onderdeel wordt onderbroken door een korte pauze.

16.15 uur:           Afronding

Rondleiding door de woongemeenschap. Mogelijkheid voor gezellig napraten tot 17.30 uur. Drankjes na afloop aan de bar van Woongroep Woonwaard zijn voor eigen rekening.