LVGO blogSubscribe Now

Gelukkig oud worden met fijne buren

Wonen voor gevorderden (leeftijd vanaf 40/45 jaar)

zonnetjeWij (Monica Doze, Jan van den Brekel en Carry Wevers) willen als toekomstige ouderen aan de Zuidrand van Goirle (Van Besouw en Van Puijenbroek fabrieken) samen met ongeveer 20 andere huishoudens levensloopbestendige woningen ontwikkelen.

Initiatief Goirle

Daarnaast willen wij ook een omgeving creëren waar mensen goede buren van elkaar willen zijn en waar nodig burenhulp willen bieden. Buren die elkaar uitnodigen voor een uitstapje, samen te eten, muziek maken en eventuele andere activiteiten ontwikkelen in een gemeenschappelijke ruimte. Dit om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en niet eenzaam oud te hoeven worden.

Dit wil niet zeggen dat er geen privacy is, want we willen een huis en buitenruimte waar we de deur dicht kunnen doen om ons terug te trekken in de geborgenheid van ons eigen huis. Maar we willen de deur ook open kunnen zetten, zodat buren weten dat ze welkom zijn voor een kopje koffie en een praatje. We willen wonen met buren die waarde hechten aan goed nabuurschap. Buren die elkaar vrij laten, maar wel bereid zijn om naar elkaar om te zien en waar nodig burenhulp te bieden. Door gezamenlijk opdrachtgever te zijn, kunnen woningen van hoge kwaliteit gebouwd worden tegen kostprijs. De Stichting KilimanjaroWonen uit Eindhoven (samenwerkend met LVGO)  zal ons bij dit project gaan begeleiden. Zij hebben veel ervaring met deze wijze van ontwikkelen van woningen.

Belangstelling?

U bent van harte welkom op de informatieve bijeenkomst op donderdag 28 mei om 20:00 uur

Locatie: Jan van Besouwhuis, Thomas van Diessenstraat 1 te Goirle

Wij vragen € 4,– p.p. om de kosten te dekken. Dit is inclusief koffie en thee.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen naar tel. 013 5340439.

U kunt zich aanmelden via e-mail.

Programma

  • 20:00 u, Ontvangst met koffie of thee
  • 20:15 u, Presentatie van de locatie en woonvisie
  • 20:40 u, Kennismaken met KilimanjaroWonen
  • 21:00 u, Tijd voor vragen en reacties
  • 21:45 u, Afronden en toelichting vervolg

Speak Your Mind

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.