LVGO blogSubscribe Now

De vereniging

Hier is het onderwerp “onze vereniging”; de LVGO dus. Hier zal het LVGO bestuur berichten plaatsen, maar U kunt hier ook berichten posten! Het motto van het LVGO blog is niet voor niets “U mag het zeggen”!

Dus wanneer u iets kwijt wilt over onze vereniging: Schroom niet, SCHRIJF!

1. http://Gerard%20Broeksteeg zegt

Straks, op 16 maart, is het weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van onze LVGO. Een belangrijke vergadering die, voor het geval dat u dat denkt, niet over voetballen gaat…
    Landelijke Vereniging van Grijsaards Onder voetballers?
    Thema dit jaar is “Het wil nog maar niet zomeren”. En dat leg ik hier graag nog eens in wat andere woorden aan u voor.

Stel je een voetbalvereniging voor, waar de leden braaf hun contributie betalen, en ook keurig jaarlijks de jaarvergadering bijwonen, maar verder niks. Dus meedoen in een elftal, kantinedienst draaien, scheidsrechter spelen bij de jeugd, rijden bij een uitwedstrijd, al dat soort dingen daar heeft niemand zin in of tijd voor. Hoe lang zou deze voetbalvereniging blijven bestaan? Natuurlijk, er is een fanatiek bestuur, maar die kunnen ook niet met z’n vijven of zo een elftal vormen, én direct na een wedstrijd achter de bar staan om voor zichzelf iets in te schenken, én tegelijkertijd de jeugdwedstrijden leiden, én rijden, én … nee, dat kan dus niet. Een voetbalvereniging staat of valt met leden die iets willen bijdragen, die mee willen spelen, die mee willen doen, die zich willen inzetten. En niet een paar, nee, een héleboel van zulke leden heb je nodig!
    Wat dacht u, is onze LVGO zoveel anders dan die voetbalvereniging? Bij ons zijn actieve leden niet nodig, daar redden die paar bestuursleden zich heus wel met alles, daar loopt het verder heus wel vanzelf? NIET!
    Dit maakt hopelijk duidelijk wat wij beogen met het thema van deze jaarvergadering.
    Kom op, en kóm, dan kunnen we hier met elkaar over doorpraten.
    HET VOORTBESTAAN VAN DE VERENIGING STAAT OP HET SPEL!
    Gerard Broeksteeg, bestuurslid

2. http://Bob%20Ramak zegt

Binnen een woongemeenschap met huur en koop woningen heb je te maken met een vereniging van eigenaren. de verhuurder maakt daar ook deel van uit. Daaruit kunnen belangen tegenstellingen ontstaan.
    Ik wil graag met een aantal leden praten over hoe we hier mee om gaan. Met als doel conflicten te voorkomen.

Laat wat van je horen