Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

De LVGO website

Nog veiliger

De LVGO beheert meerdere gegevensbestanden. Onder andere ten behoeve van de veiligheid van deze  website, maar ook (bijvoorbeeld) voor de veiligheid van de leden-administratie. Daar zijn gegevens bij, ook wel “data” genoemd, die privacy-gevoelig zijn. Iedereen die met dergelijke persoonsgebonden gegevens omgaat moet daar dus (ook wettelijk) zorgvuldig mee omgaan. Dat we dat doen verklaren we ook in de Privacy verklaring LVGO die op onze LVGO website is te vinden.

Met bedoelde data valt geld te verdienen. Voor sommigen, noem ze maar piraten of “hackers”, aanleiding om te proberen om zich meester te maken van die data. Daarnaast lijkt niet altijd alleen geld een doel te zijn, maar zijn er ook “hackers” met minder plezierige motieven…

Iedereen die het nieuws volgt weet een beetje wat er met websites of andere gevoelige zaken kan gebeuren. Daar zitten we niet op te wachten en daarom zijn er maatregelen genomen om het hacken een stuk moeilijker te maken. Er zal gebruikt gemaakt gaan worden van beveiligde verbindingen waarover de gegevens in versleutelde vorm zullen worden verzonden.

Dat gaat -een beetje- op de manier waarop de banken dat (voor o.a. betalingen) ook doen. Hoe u kunt zien dat die beveiliging is geïnstalleerd? Een dezer dagen zult u in de adresbalk van uw browser een groene balk zien met daarin een hangslotje en, in plaats van http zal voortaan het https “protocol” worden gebruikt. Zie ook onderstaande afbeelding. “Onze” webdesigner (Alva Design) is momenteel druk bezig een en ander op de LVGO site daarvoor aan te passen. U hoeft zelf (behalve veilig internetten, maar dat doet u altijd al, toch?) niets te doen.