Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Op reis naar onze woongemeenschap

Gabriëlle Verbeek

Van droom naar daad door de ogen van een ervaringsdeskundige

Enthousiasme voor gemeenschappelijk wonen is de eerste stap. Maar voor het uiteindelijk zover is komt er nog heel wat kijken. Denk aan het vinden van mede-geïnteresseerden, contacten met de gemeente, de woningcorporatie, financiers, architecten of aannemers. Het maken van onderlinge (in-)formele afspraken en nog veel meer. Gabriëlle Verbeek, voorzitter van de LVGO, doorliep dit traject tussen 2016 en 2019 en beschreef haar ervaringen, samengebracht in een special van Wijzer Wonen: ‘Op reis naar onze woongemeenschap’

Overwinnen van drempels

In deze special laat Verbeek zien welke drempels zij en de groep moesten overwinnen en wat haar persoonlijk motiveerde om door te gaan. En waarom ze nu kan zeggen dat het alle moeite waard was:

‘We weten na dit alles veel beter wat de meerwaarde is van samen wonen met anderen. Niet altijd gemakkelijk, je moet het wel willen. Zelf ook durven veranderen en groeien in een groep. (…) De reis onderweg heeft me al veel gebracht. Nieuwe verbindingen met mensen, onverwachte gebeurtenissen, de techniek van het bouwproces – ik heb er van alles over geleerd.’

Wonen in een woongemeenschap – dat is de droom voor veel senioren. Maar hoe kom je tot de bouw van zoiets? Wat gebeurt er onderweg in een groep mensen die samen op avontuur gaan? Wat gebeurt er met jezelf? In deze plezierig leesbare verhalenbundel neemt Verbeek de lezer hierin mee.

Voor wie?

Vraag je je af of gemeenschappelijk wonen iets voor jou zou kunnen zijn of ben je lid van een initiatiefgroep? Dan is deze bundel zeker interessant voor je. Voor bewoners van woongemeenschappen zal de bundel een feest van herkenning zijn. Kom je binnenkort naar een themamiddag van de LVGO? Dan ligt de bundel voor € 5,- voor je klaar.

Bestellen 

Titel: Op reis naar onze woongemeenschap
Auteur: Gabriëlle Verbeek
Omvang: 24 pagina’s
Kosten: LVGO-leden: € 5,- ; niet-leden: € 10,- (prijzen inclusief verzendkosten)

Bestellen kan door overmaking van € 5,- of € 10,- op bankrekeningnummer NL89INGB0003380032 t.n.v. LVGO.
LET OP: Dit onder vermelding van:
   – Op reis naar…
   – het adres (straat, huisnummer, postcode en woonplaats) waar de publicatie naar verzonden kan worden.