Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Koop in de woongemeenschap

LVGO agendaThemamiddag ‘Koop in de woongemeenschap’

Nogal wat woongemeenschappen voor senioren hebben huurwoningen, maar het aantal groepen met koopwoningen neemt toe, al dan niet in combinatie met huur. Op deze themamiddag bespreken we met elkaar wat hier allemaal bij komt kijken, zoals het hebben van invloed bij de verkoop van woningen. Heeft de groep regie over de toegang tot de woongemeenschap of bepaalt de verkoper wie een nieuwe bewoner wordt? Maar ook: hoe doe je het met delen van kosten van onderhoud? Welke impact hebben keuzes in splitsingsaktes en statuten?  We bekijken de voor- en nadelen van diverse juridische constructies.

De middag wordt georganiseerd door de LVGO samen met Woongroep ‘Voormekaar’ in Boxmeer. Gespreksleider is Gabriëlle Verbeek, voorzitter van de LVGO.

Datum: vrijdag 24 januari 2020
Tijd: 13.00 uur – 16.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Locatie: Woongroep Voormekaar, Pastoorsbiest 27, 5831 HJ Boxmeer
Doelgroep: bewoners van woongroepen, leden van initiatiefgroepen en andere geïnteresseerden (maximaal 50 deelnemers)

Toegang: 
Voor koffie, thee en dergelijke vragen we een bijdrage van €5,- per persoon aan leden. Niet-leden: € 14,50.
Nog geen lid? Word lid en krijg als welkom gratis toegang tot deze middag. Lidmaatschap vanaf € 22,50 p/jr. Leden ontvangen vier keer per jaar het LVGO-ledenblad Wijzer Wonen. 

Programma

13.00 uur:    Ontvangst en welkom              

13.10 uur:    To buy or not to buy….

Over het ontstaan van ‘Voormekaar’, de bewegingen op de huizenmarkt en de keuzes die de woongroep heeft gemaakt. Wat zijn hiervan (nu) de voordelen en uitdagingen?

13.30 uur:    Koop in combinatie met huur

Woongroep Zandroos is een woongemeenschap met zowel huur- als koopwoningen. Samen met een notaris is gezocht  naar een goede juridische  constructie bij verkoop van woningen. Hoe ziet die constructie eruit?

14.15 uur    Pauze

14.30 uur:   Uitwisseling met elkaar

Delen van ervaringen onder leiding van Gabriëlle Verbeek

  • Waarom kies je voor een woongemeenschap?
  • Uitwisselen: hoe loopt het in jouw groep?

16.15 uur:   Afronding 

Rondleiding door de woongemeenschap in groepjes. Mogelijkheid voor gezellig napraten tot 18.000 uur. Drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.