Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van OuderenSubscribe Now

Wachtlijst

Woongroep “Weiershaar” in Assen

weiershaarOp zoek naar wachtlijst-kandidaten.

Assen, provinciehoofdstad van Drenthe, waar hard aan de toekomst wordt gebouwd en vaarten en kanalen weer bevaarbaar worden gemaakt.

Een compact centrum met een nieuwe schouwburg en bibliotheek, een modern station in aanbouw waardoor 4-6 keer per uur een snelle treinverbinding ontstaat met Groningen en het westen van het land.

Mooie natuurgebieden rondom de stad, bos, beekdalen en heidevelden.

Aan de rand van het centrum in een rustige straat het 100 jaar oude gebouw ‘Weiershaar’, ooit gebouwd als belastingkantoor, nu verdeeld in 14 appartementen in gebruik door een 50+ woongroep.

Een ruime tuin rondom het gebouw geeft bewoners met groene vingers de kans er iets moois van te maken.

Loes Otte, tel. 0592352627 of e-mail l.otte@hetnet.nl


Woongroep Centro Vida in Amersfoort-Vathorst

woongroep-centro-vida-1Op zoek naar een woongroep en bent u of uw eventuele partner tussen de 55 en 70 jaar?

Lees dan zeker even verder, want dan zou deze woongroep wel eens een goede keuze kunnen zijn.
Wij worden nog wel eens benaderd door mensen, die op zoek zijn naar een woning voor hun “bejaarde” ouders. Laten we daar helder en duidelijk over zijn: in deze woongroep zijn de basisvoorwaarden: zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We zijn dus geen mantelzorgers, maar het omzien naar en interesse in elkaar staan hoog in het vaandel van deze woongroep.

Het appartementencomplex omvat 19 huurappartementen met balkon of tuin. En we hebben een gemeenschappelijke ruimte met een grote tuin. Het ondernemen van activiteiten, zoals bridge, klaverjassen, filmavonden en dagjes uit (van 1 tot meerdere), het vieren van feestdagen en het samen koffiedrinken en borrelen zijn mede voorwaarden voor een gezond groepsproces.
Verder liggen voorzieningen, zoals winkelcentrum, bibliotheek, bushalte, gezondheidscentrum en het station op loopafstand.

Nog steeds enthousiast en ligt het inkomen niet boven de grens van € 39.874,00 op jaarbasis (voor zowel alleenstaanden als tweepersoonshuishoudens, maar wel boven de € 22.100,00 voor alleenstaanden en € 30.000,00 voor tweepersoonshuishoudens)? Neem dan contact op met Riana van Roy, telefoon 0332534690 of Henk Kennedy, telefoon 0334561123. Zij kunnen u nog meer vertellen over de woongroep en kunnen u uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, zodat u de mensen van de woongroep leert kennen en de woongroep u leert kennen!


Woongroep de Wijnrank te Amstelveen

dewijnrankWij zijn dringend op zoek naar belang-stellenden tussen de 55 en 70 jaar.

Er zijn 12 appartementen op de 3de en 4de etage van een mooie terrasflat. De flats vallen onder de sociale huursector.

Een groene omgeving, dicht bij het stadshart en openbaarvervoer naar Amsterdam.
Er is een gezellige gemeenschap-pelijke ruimte waar dagelijks tussen 10:30 en 11:30 uur koffie wordt gedronken en zaterdags geborreld. Tevens wordt er een paar keer per jaar gezamenlijk gegeten.

Er is een logeerkamer en een wasserette. Er is zelfstandigheid met betrokkenheid naar elkaar.

De groep bestaat uit 10 dames en 2 heren.

Als u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met Christel Bieshaar,
tel.0208221613 of  met Irene Repko 0204410339


Popkensburg in Middelburg
zoekt kandidaten voor de wachtlijst

Popkensburg1Vereniging ’t Hof Popkensburg is een gemeenschap voor mannen , vrouwen en echtparen vanaf de leeftijd 55+. Er is weer plek op de wachtlijst en wij willen belangstel-lenden graag uitnodigen om contact met ons op te nemen.

Hof Popkensburg is gelegen op een prachtig landgoed aan de rand van monumentenstad Middelburg. Met de fiets bent u in 15 minuten in het centrum van Middelburg. Ook de prachtige Zeeuwse stranden, pittoreske stadjes zoals Veere en Domburg en de boulevard van Vlissingen zijn gemakkelijk bereikbaar. Verschillende supermarkten vindt u zijn op 10 minuten fietsafstand. Er is een bushalte op loopafstand.

Er zijn 16 woningen, waarvan 2 in de voormalige boerenwoning. Er zijn 9 kleinere woningen (voor 1 persoon) en 7 grotere woningen (voor 2 personen). De oppervlakte van de woningen is 60-80 m2. In de boerenschuur zijn de gemeenschappelijke ruimten: een koffiekamer, wasserette, bijkeukens, werkplaats, bergingen en fietsenstalling. Er is veel groen om ons heen, met fruitbomen, vijvers en weilanden met schapen, paarden en herten.
De leeftijden van de huidige bewoners variëren van 58-85 jaar. Voor gasten hebben we een logeerhuisje.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op. Informatie kunt u krijgen via onze secretaris Ria Dekkers tel: 0118774801 en 0610184650. Bezoekt u ook eens onze website (we werken op dit moment aan een nieuwe website).


Woongroep Akelei Den Haag

AkeleiWG Akelei

Onze woongroep voor 50 plussers is dringend op zoek naar geïnteresseerde reservekandidaten.

De woongroep bestaat uit 17 appartementen, 1 tweekamer en 16 drie kamerappartementen. De oppervlakte bedraagt gemiddeld 65 vierkante meter. De eerste etage beschikt over een groot terras. Er is een tuin met  twee jeu de boules banen. Op de begane grond is een huisartsenpraktijk, apotheek en een prikpost gevestigd. Onder de woningen ligt een parkeergarage.

Wekelijks is er een koffieochtend en éénmaal in de 3 weken Happy Hour. Door spontane acties als etentjes rond de feestdagen, bridgen, filmavond, jeu de boules, barbecue, stamppottenavond maken we het met elkaar gezellig. Iedere bewoner kan met zijn/haar inbreng komen.

Wonen binnen een woongroep vraagt om sociaal gedrag en werken aan saamhorigheid. Deelname aan alle activiteiten is niet verplicht maar er wordt wel verwacht dat men zijn steentje bijdraagt.

Om voor een woning in aanmerking te komen moet het inkomen voor 1 persoon minimaal € 22.100 bedragen en voor 2 personen € 30.000. Het maximum bedraagt in beide gevallen € 35.739. Om ook in de toekomst de groep in stand te kunnen houden moeten wij ook rekening houden met de leeftijdsopbouw. Daarom wordt op dit moment de voorkeur gegeven aan kandidaten tot 70 jaar.

Contactpersoon: mw. M.J.P. van der Horst, telefoon 0703970629, of stuur een email.


tRoerom_web

Woongroep ’t Roer Om. [Sinds 1992]

Voor onze woongroep in Hengelo zoeken we belangstellenden van 55 jaar en ouder voor de wachtlijst. Het complex in de wijk Slangenbeek omvat 26 huurwoningen rond een prachtige binnentuin met vijver en terrassen. Het onderhoud van de tuin doen we deels zelf en wordt deels door een hovenier gedaan.

De woningen hebben binnen een oppervlakte van ca. 75 m², drie kamers, een keuken en een binnenberging. De huur bedraagt rond € 532 per maand, inclusief servicekosten. De socio-ruimte ’t Trefpunt, een werkplaats en een eigen berging voor fietsen maken het complex compleet.

In ’t Trefpunt drinken we elke dinsdagochtend koffie en thee met elkaar en houden we andere activiteiten. Zelfstandigheid, maar ook rekening houden met door de groep gemaakte afspraken, vinden we belangrijk. Winkelcentrum Slangenbeek ligt op loopafstand en met een HOV-buslijn kunt u vier maal per uur naar het centrum.

Bent u geînteresseerd, neem dan contact met ons op, wie weet waar dat toe leidt. Twente heeft veel te bieden.

Secretariaat: Levantstraat 102, 7559 CM Hengelo.
Harry Nauta, telefoon: 0742777485.


Woongroep De Oostvaarders,
Amsterdam Oost
foto_Oostvaarders

Woongroep de Oostvaarders is een woonvereniging voor mensen van 55 jaar en ouder. Er zijn 8 appartementen ( ong. 70-75 m2) plus een gemeenschappelijke ruimte op de vierde verdieping van een mooi flatgebouw, centraal gelegen in Amsterdam Oost ( nabij Muiderpoortstation en het nieuwe winkelcentrum Oostpoort)

Ons uitgangspunt: goede buren voor elkaar willen zijn met aandacht voor- en betrokkenheid op elkaar.

Informatie : lzwart2@xs4all.nl


Woongroep Wilhelmina,
Amsterdam

Woongroep WilhelminaWij zijn een woongroep voor alleenwonende 50-plussers

De woongroep bestaat op dit moment uit 14 leden, 12 vrouwen en 2 mannen; in leeftijd variërend van ongeveer 60 tot 95 jaar. Onze groep woont sinds mei 1993 in een nieuwbouw 50+/senioren complex in de Helmersbuurt / bij het WG-terrein, beheerd door Stadgenoot. Wij huren hiervan 15 zelfstandige appartementen, waarvan 1 voor gemeenschappelijk gebruik.

Adres Tweede Helmersstraat 118, 1054 CN Amsterdam
e-mail secretaris n.wattez@chello.nl

Wat is ons uitgangspunt?

Onze wens is om bij het ouder worden een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, waarin de leden zelfstandig wonen 
en door middel van goed nabuurschap en gedeelde interesses de groep inspireren en levendig houden.

Spreiding van taken en verantwoordelijkheden over de dagelijkse gang van zaken geeft inhoud aan de groeps-samenhang. We bieden elkaar wel burenhulp, maar geen mantelzorg.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Op gezette tijden nodigen we mensen uit (via het ASW) voor oriënterende gesprekken. Als u belangstelling heeft kunt u een brief schrijven met persoonlijke motivatie en achtergrondinformatie.

Verder is het noodzakelijk dat u zich inschrijft bij het 50+ spreekuur van het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). Bij een vrijgekomen appartement kiest de woongroep de meest passende kandidaat.